OxygenOS στο OnePlus 5

Το γνωστό custom software της OnePlus, το Oxygen OS, εξοπλίζεται με ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις που θα βοηθήσουν τον χρήστη να αποκομίσει τα μέγιστα από τη συσκευή του. Περιγράφεται, ως ένα light skin το οποίο παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το stock Android. Αρχικά, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι το OxygenOS τρέχει πάνω στο Android 7.1.1, μια έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος της Google που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016.
Καταγραφή
Το Oxygen OS στο OnePlus προσφέρει τα εξής χαρακτηριστικά:
Secure box: Αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τα προσωπικά σας αρχεία και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις για την άφιξη του εν λόγω χαρακτηριστικού είναι ιδιαίτερα θετικές. Και άλλα smartphones έχουν παρουσιάσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παρόμοια χαρακτηριστικά και λειτουργίες σαν το Secure box.
ox
Reading Mode: Προσαρμόζει τη συσκευή σας, στο φωτισμό του περιβάλλοντος, και κατά κάποιον τρόπο παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την τεχνολογία True Tone της Apple. Η όλη ιδέα πίσω από την συγκεκριμένη λειτουργία, είναι να καταστήσει πιο άνετη και ξεκούραστη για τα μάτια σας την ανάγνωση. Σκεφθείτε το αποτέλεσμα, σαν αυτό ενός e-reader, όπως του Kindle της Amazon. Επιπλέον, το μπλε φως επίσης φιλτράρεται για όλους εσάς που θα διαβάζετε τη νύχτα χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη λειτουργία, αν και διαφέρει από το Night Mode.
Slide-up app drawer: Αν και παλαιότερα θα έπρεπε να πιέσετε το πλήκτρο του συρταριού εφαρμογών, τώρα, αυτό που απλά απαιτείται είναι να σύρετε με το δάχτυλο προς τα πάνω, όπως ακριβώς θα κάνατε και στα Google Pixel smartphones. Ακόμη, το συρτάρι εφαρμογών είναι ελαφρά διαφανές, έτσι δεν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε «εκτός τόπου» όταν το ανοίγετε.
Expanded screenshots: Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό τόσο απλό, όσο ακούγεται. Σας επιτρέπει να προβείτε στη λήψη ενός screenshot, ενώ σας παρέχεται η δυνατότητα να το επεκτείνετε για να κάνετε λήψη μεγαλύτερου μέρους της οθόνης.
Auto night mode: Η OnePlus σας προσφέρει πλέον τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη συγκεκριμένη λειτουργία ή και να ρυθμίσετε μια συγκεκριμένη περίοδο που θα ενεργοποιείται.
Off-screen gestures: Με αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείτε να σχεδιάσετε γράμματα στην οθόνη για την γρήγορη εκκίνηση εφαρμογών. Για παράδειγμα, με το σχεδιασμό του C θα ανοίξει η εφαρμογή της κάμερας, ενώ με το S του Spotify. Κάτι τέτοιο, ακούγεται καλό στην πράξη, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πόσο χρηστικό θα είναι. Ας περιμένουμε να διαπιστώσουμε αν η OnePlus καταφέρει να το κάνει δημοφιλές.
Gaming do not disturb mode: Απενεργοποιεί πλήκτρα όταν παίζετε κάποιο παιχνίδι. Τα OnePlus smartphones είναι πολύ ευαίσθητα στην αφή και μπορούν γρήγορα να αντιληφθούν οποιαδήποτε μη ηθελημένη πίεση και να αντιδράσουν ανάλογα. Το Gaming do not disturb mode, έρχεται να λύσει αυτά τα προβλήματα οριστικά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment