iPhone SE και iPad Pro 9,7'': Τι διαφορές έχουν σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα;

Η Apple πριν λίγες μέρες διέθεσε άλλο ένα μέλος στην οικογένεια iPhones, το iPhone SE και από ότι φαίνεται είναι ένα iPhone 6S μέσα στο σώμα του iPhone 5S. Ή κάπως έτσι... 

Όπως γράφεται, το iPhone SE δεν διαθέτει τεχνολογία Force Touch αλλά από την άλλη το Antutu ανακάλυψε την ύπαρξη 2GB RAM στο εσωτερικό του, ίδια με του τωρινού 6S (και όχι 1 GB όπως είχε ακουστεί αρχικά). Αρνητικό είναι ότι χρησιμοποιεί την πρώτη γενιά αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως το iPhone 6 το οποίο στερείται σε ταχύτητα ανίχνευσης αποτυπώματος, σε σχέση με το αντίστοιχο δεύτερης γενιάς. Μια διαφορά ακόμα είναι η εμπρόσθια κάμερα η οποία πήγε δύο βήματα πίσω, και είναι σαν αυτή του iPhone 5 στα 1.2 MP με f/2.4 (αν και διαθέτει το φλας της οθόνης). Επισημαίνεται ότι το iPhone 6S διαθέτει εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 5 MP και f/2.2. Το iPhone SE χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή κίνησης M9 αλλά στερείται του βαρόμετρου, κάτι το οποίο χρησιμοποιείτο για την παρακολούθηση δραστηριότητας ως ισχυρός - αποδοτικός τρόπος υπολογισμού σκαρφαλώματος (ανεβαίνοντας τις σκάλες για παράδειγμα, πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούνται οι δορυφόροι GPS).

Εκτός από το iPhone SE, έκανε το ντεμπούτο του και το καινούργιο tablet της Apple, iPad Pro 9,7". Και ενώ η Apple μας παρέχει ικανοποιητικές πληροφορίες και για τα δύο μοντέλα, λίγα αλλά σημαντικά χαρακτηριστικά απουσιάζουν, τα οποία είχαμε την ευκαιρία να τα ανακαλύψουμε μέσω γνωστών benchmarks. 

Λανσάροντας το iPad Pro, η Apple έδειξε ικανή να αναβαθμίσει το hardware του σε κάποια σημεία: Το μικρότερο iPad Pro 9.7" διαθέτει πολύ καλές κάμερες, LTE συνδεσιμότητα σαν επιλογή με περισσότερες διαμορφώσεις χωρητικότητας ενώ διαθέτει και βελτιωμένη κεραία με περισσότερες διαθέσιμες μπάντες. Παρόλο που και τα δύο iPads Pro χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή A9X, φαίνεται ότι η έκδοση των 12.9" έχει το «πάνω χέρι» με πιο γρήγορο χρονισμό κάνοντας το να είναι καλύτερο (στα χαρτιά) από την έκδοση των 9,7". Η διαφορά παρατηρείται σε μία αναφορά τουGeekbench που δείχνει ότι το παλιότερο iPad Pro 12.9" τρέχει στα 2,5 GHz ενώ το καινούριο iPad Pro 9.7" πέφτει στα 2,16 GHz. 

Η πιο σημαντική ίσως διαφορά, εντοπίζεται στην RAM, καθώς το παλιότερο iPad Pro έχει 4GB, ενώ το καινούργιο μόλις 2GB - την ίδια με ενός iPhone. Ίσως οι χρήστες να μην πιέσουν το iPad Pro 9.7" τόσο έντονα στο multi-tasking όσο την έκδοση των 12.9", αλλά για ένα tablet που είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με τον προκάτοχο του είναι ένα μειονέκτημα που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε εύκολα. Πρέπει να περιμένουμε να το δοκιμάσουμε με αρκετά hands-on για να δούμε κατά πόσο επηρεάζει την εμπειρία χρήσης αυτή η έλλειψη της μνήμης RAM, αλλά μέχρι τότε κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. 

Εσείς τι πιστεύετε; Σας επηρεάζουν οι διαφορές ανάμεσα στις νέες συσκευές και τα προηγούμενα μοντέλα ή θεωρείτε ότι τα νέα iPhone SE και iPad Pro 9,7" θα προσφέρουν σωστή εμπειρία χρήσης, ανεξάρτητα από το hardware; 
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment