Sony Xperia - συσκευή με οθόνη "Full Active"

Η εταιρεία JapanDisplay (JDI) ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει μαζική παραγωγή οθονών 6 ιντσών με αναλογία 18:9 και ανάλυση 1440x2560. 
Η εταιρεία έδωσε τον τίτλο “Full Active” LCD στη νέα της πρόταση, η οποία χρησιμοποιεί νέα σύνθεση υψηλής πυκνότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στο κάτω πλαίσιο ναι είναι το ίδιο λεπτό όσο και οι άλλες πλευρές. Η οθόνη έρχεται με τεχνολογία Pixel Eyes δεύτερης γενιάς, προβάλλοντας βαθύτερους τόνους των μαύρων αποχρώσεων. Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να χειριστούν και να πλοηγηθούν την οθόνη με βρεγμένα δάχτυλα. Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι σημαντικό σε μία εποχή με συσκευές ανθεκτικές στο υγρό στοιχείο. Δεδομένου του ότι η Sony χρησιμοποιεί συχνά ως πηγή οθονών της JPI δεν θα μας εκπλήξει αν μάθουμε πως το επόμενο Xperia θα φιλοξενήσει μία οθόνη “Full Active”. 
Ούτως η άλλως η Sony είναι μία από τις τρεις εταιρείες τεχνολογίας που αποτελούν τη μετοχική σύνθεση της συγκεκριμένης εταιρείας. Οι άλλες δύο είναι η Hitachi και η Toshiba. Η αναλογία 18:9 που επιλέχθηκε δεν είναι τυχαία. Στην αγορά βλέπουμε όλο και περισσότερες οθόνες με την αναλογία αυτή ιδίως από την LG και τη Samsung. Και οι δύο εταιρείες υιοθέτησαν οθόνες 18:9 για τις υλοποιήσεις των flagship συσκευών τους. Ο λόγος αντίθεσης 18:9 είναι ιδανικός για προβολή αρχείων video καθώς μειώνει το μέγεθος των μαύρων περιθωρίων που βρίσκονται στο επάνω και κάτω μέρος της οθόνης κατά την παρακολούθηση ταινιών ή τηλεοπτικών εκπομπών. Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί πως το επερχόμενο flagship Xperia θα εξοπλιστεί με αυτή την οθόνη, φαίνεται πως όλα “συνωμοτούν” προς αυτή την κατεύθυνση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment