Apple ARKit - Τα πρώτα δείγματα επαυξημένης πραγματικότητας

H Apple στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών WWDC ανακοίνωσε την πλατφόρμα ανάπτυξης ARKit και πλέον έχουν αναρτηθεί video από developers τα οποία εκμεταλλεύονται τις εντυπωσιακές δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας. Η πλατφόρμα ARKit επιτρέπει στις συσκευές iPhone και iPad οι οποίες φέρουν λειτουργικό iOS 11, να συνθέτουν γραφικά δημιουργημένα από υπολογιστή με τον φυσικό κόσμο, επιτρέποντας στους developers να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο φυσικό περιβάλλον του χρήστη. Κάνοντας χρήση της ενσωματωμένης κάμερας, του επεξεργαστές κι αισθητήρες κίνησης που είναι εξοπλισμένες οι iOS συσκευές, το εικονικό περιεχόμενο προβάλλεται πάνω σε εικόνες από τον πραγματικό κόσμο, χωρίς την απαίτηση ειδικού εξοπλισμού από τους χρήστες.
 Προγραμματιστής ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα Motherboard, ανέφερε πως η Apple έχει βελτιώσει τις υπάρχουσες AR λύσεις όπως το Hololens ή το Google Tango, καθιστώντας την πλατφόρμα ARKit, ως την πιο απλή. Το εντυπωσιακό στην πλατφόρμα ARKit είναι ότι “απλά δουλεύει” ("The most impressive aspect of ARKit is that it tends to just work,”) δήλωσε ο Cody Brown, ιδρυτής του virtual reality production studio IRL, σε μία συνέντευξη μέσω διαδικτύου. Άλλου είδους λειτουργικά απαιτούν μηχανισμούς παρακολούθησης όπως QR Code ο οποίος περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα.
Επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας ARKit είναι ο χειρισμός και η προσαρμογή του φωτισμού σε πραγματικό χρόνο. “Μπορώ να φανταστώ την μαγεία και τα μαθηματικά να λειτουργούν υπό την ομπρέλα της συγκεκριμένης τεχνολογίας". συνεχίζει ο Cody. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης WWDC, η Apple παρουσίασε μια σειρά από τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η πλατφόρμα ARKit. Ένα demo από το Wingnut Studios εξέπληξε το κοινό με μία επιτραπέζια μάχη του διαστήματος.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment