General Mobile GM 6D hands-on

Το GM 6D θυμίζει αρκετά τα GM 5D και GM 5D Plus, με το αφαιρούμενο πίσω καπάκι που προσφέρει αρκετό grip και ωραία αίσθηση. Είναι ελαφρύ και compact, ενώ τα πλήκτρα του είναι σωστά τοποθετημένα. Η οπίσθια κάμερα εξέχει απειροελάχιστα από την πλάτη της συσκευής, ενώ στο φυσικό Home button που βρίσκεται στο κέντρο, κάτω από την οθόνη, υπάρχει και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι αρκετά γρήγορος. Στο κάτω μέρος υπάρχει η microUSB θύρα και στα πλάγια της δύο έξοδοι ήχου, αν και μόνο η μια εξ'αυτών είναι πραγματική, η άλλη υπάρχει για αισθητικούς λόγους.
cof
cof
cof
Στη συσκευασία θα βρείτε ακουστικές-ψείρες, φορτιστή 2A/5V, καλώδιο microUSB και ανταλλακτικά earbuds. Γενικότερα πρόκειται για μια ελαφριά και βολική συσκευή, η οποία όμως ελκύει και τα βλέμματα, κυρίως χάρη στην αισθητική του πίσω μέρους της. Εργονομικά δεν είχαμε κάποιο παράπονο ενώ και τα παρελκόμενα ήταν πλήρη.

Hardware, software και επιδόσεις


Η οθόνη των 5 ιντσών έχει ανάλυση 720p και IPS panel, ενώ καλύπτεται από Gorilla Glassκαι μας ικανοποίησε από πλευράς απεικόνισης και φωτεινότητας, αν και ίσως θα θέλαμε λιγότερο saturated χρώματα. Η "ισχύς" του General Mobile GM 6D οφείλεται στο τετραπύρηνο MediaTek ΜΤ6735 chipset και τα 3GB RAM που το συνοδεύουν, ένας συνδυασμός "βασικός" που όμως θα καλύψει το μέσο χρήστη εύκολα. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι επαρκής, στα 32GB, ενώ επεκτείνεται μέσω microSD κατά 128GB επιπλέον.
cof
cof
cof
Η συσκευή, προφανώς, τρέχει Android 7.0 Nougat και σύντομα θα λάβει το update σε 7.1. Άλλωστε, το μεγάλο πλεονέκτημα των General Mobile συσκευών είναι το "pure" Android που τρέχουν και οι γρήγορες ενημερώσεις τους, σε σχέση με συσκευές άλλων κατασκευαστών. Αν δε θέλετε πολλά... φρου-φρου και σας αρέσει το αγνό Android, ελαφρύ και σαφές, η συσκευή θα καλύψει αυτή σας την ανάγκη. Επιπλέον, έχει FM radio, υποστηρίζει Cat 4 LTE δίκτυα και θα σας καλύψει από πλευράς συνδεσιμότητας, αλλά μια έλλειψη που πρέπει να αναφερθεί είναι αυτή του NFC.
αρχείο λήψης (1)αρχείο λήψης
Δε θα βρείτε στη συσκευή περιττό "bloatware", μονάχα τις βασικές εφαρμογές της Google και κάποιες βοηθητικές, ώστε να ξεκινήσετε εύκολη τη χρήση, πρωτού κατεβάσετε τα apps που θέλετε. Έτσι, υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος και η συσκευή λειτουργεί σαφώς ταχύτερα, χωρίς να είναι "φορτωμένη".

Κάμερα, ήχος, αυτονομία


Η κύρια κάμερα της συσκευής έχει αισθητήρα 13MP και HDR, ενώ συνοδεύεται από το dual-tone, dual-LED flash. Μπορεί να κάνει λήψη 1080p video με HDR και ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών, αν θέλετε, ενώ θα καλύψει τις πολύ βασικές σας ανάγκες. Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 8MP και δικό της flash, οπότε ενδείκνυται για λήψεις σε σκοτεινές συνθήκες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment