Σε ισχύ πλήρης κατάργηση χρεώσεων περιαγωγής εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μετά από αρκετές δυσκολίες και σκαμπανεβάσματα, η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνεται πραγματικότητα από σήμερα, δίνοντας τέλος σε μια δεκαετή πορεία συνεχών μειώσεων στο σχετικό τιμολόγιο μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη.
Σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διαδικασία καθώς και αυτά που παραμένουν και αφορούν κυρίως εικονικούς παρόχους χωρίς δικό τους δίκτυο κυρίως στην Πολωνία και την Φινλανδία. Σε κάθε περίπτωση στην πλήρη κατάργηση των χρεώσεων θα πρέπει να μπει ένα πρώτο αστεράκι το οποίο απευθύνεται στους κατόχους καρτοκινητής και καρτοσυμβολαίων, για τους οποίους η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής εναπόκεινται στον εκάστοτε πάροχο.

Ένα δεύτερο αστεράκι αφορά τη θέσπιση ορίων ορθής χρήσης του προγράμματος που διαθέτει ο συνδρομητής κινητής τηλεφωνίας είτε σχετικά με την κατανάλωση δεδομένων είτε για την πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων εντός Ευρώπης, μια συνθήκη η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται χωρίς να υπάρχει κάποια οδηγία κατάργησής της από την Ε.Ε.
 Σε ότι αφορά τους Έλληνες συνδρομητές, και οι τρεις μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της χώρας, αναφέρονται συγκεκριμένα στα προγράμματά τους και στο τι θα ισχύει από σήμερα, δίνοντας πολύ χρήσιμες διευκρινήσεις.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αρχικά η Cosmote αναφέρει ότι από σήμερα οι συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής της εταιρειας, που θα ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εντός του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα. Όσο ο πελάτης της εταιρείας βρίσκεται στο εξωτερικό, θα μπορεί να κάνει χρήση του διαθέσιμου χρόνου ομιλίας που διαθέτει αλλά και των MB/SMS του προγράμματός του χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Καμία χρέωση δεν ισχύει και για εισερχόμενες κλήσεις από την Ελλάδα ή άλλη χώρα του κόσμου.

Αν ο συνδρομητής δεν διαθέτει χρόνο ομιλίας, ΜB ή SMS, οι χρεώσεις είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα και με βάση το πρόγραμμα που έχει επιλέξει.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Καμία διαφοροποίηση και στη Vodafone, η οποία δηλώνει ότι όλοι οι συνδρομητές συμβολαίου, καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος, ιδιώτες και επαγγελματίες, θα μπορούν να καταναλώνουν τα ενσωματωμένα λεπτά ομιλίας, MB και SMS του προγράμματός τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Οι εισερχόμενες κλήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν μηδενική χρέωση. Κατά την περιαγωγή δεν θα καταναλώνεται ο δωρεάν χρόνος ομιλίας προς κινητά Vodafone και σταθερά ή τυχόν άλλες εποχιακές προσφορές

Μία εξαίρεση αφορά τα πακέτα καρτοκινητής International, Taza και CU Xclusive που είναι διαθέσιμα μόνο για χρήση εντός Ελλάδος. Κατά τα άλλα, η εταιρεία παρέχει στους συνδρομητές της και την υπηρεσία υπηρεσία «Vodafone Πας Παντού» για χρήση του πρόγραμμα χρήσης τους σε όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα με μία επιπλέον χρέωση και μόνο για τις ημέρες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών περιαγωγής.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τέλος η Wind αναφέρει ότι η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής εντός Ε.Ε αφορά όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσύνδεσης WIND και καρτοκινητής WIND f2g & Q, ιδιώτες ή εταιρικούς της εταιρείας. Για εξερχόμενες κλήσεις, SMS, MMS και κίνηση Mobile Internet που θα πραγματοποιούν οι πελάτες της εταιρείας όταν ταξιδεύουν στην Ε.Ε, θα γίνεται κατανάλωση της ενσωματωμένης χρήσης του προγράμματος ή του πακέτου που διαθέτουν χωρίς επιπλέον χρέωση.

Παράλληλα η Wind αναφέρει ότι οι εισερχόμενες κλήσεις εντός Ε.Ε δε θα χρεώνονται και ούτε θα καταναλώνουν χρόνο από τα ενσωματωμένα λεπτά ομιλίας. Όσοι δε διαθέτουν λεπτά ομιλίας/SMS ή MB, θα ισχύουν και σ' αυτή την περίπτωση χρεώσεις σύμφωνα με το τιμολόγιο που ισχύει εντός Ελλάδος. Από σήμερα η εταιρεία λανσάρει και τρία νέα πακέτα περιαγωγής από 2,99€ για τους συνδρομητές της που δεν θέλουν να καταναλώνουν την ενσωματωμένη χρήση τους ή που δεν θέλουν να ξεμείνουν επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι η κατάργηση του roaming αφορά περίπου 400 εκατομμύρια sim κάρτες από τα 500 εκατομμύρια που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στην ήπειρό μας ενώ υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά στις χρεώσεις δεδομένων που ισχύουν στη χώρα μας και οι οποίες είναι μεγαλύτερες από το μέσο Ευρωπαϊκό όρο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment