iOS 11 - Προσαρμόσιμο Κέντρο Ελέγχου

Το λειτουργικό iOS 11 συμπεριλαμβάνει πολλές νέες αλλαγές με αρχή το ανασχεδιασμένο App Store και κορύφωση τη νέα δυνατότητα εγγραφής οθόνης και τις peer-to-peer πληρωμές. Αξιοσημείωτη αλλαγή θεωρείται και η ανανέωση του Κέντρου Ελέγχου που πλέον τα εικονίδια που το απαρτίζουν βρίσκονται σε μία και μόνη σελίδα. Η καλύτερη προσθήκη στο ανανεωμένο Κέντρο Ελέγχου είναι η δυνατότητα να το προσαρμόσετε προσθέτοντας ή αφαιρώντας συντομεύσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Στο Κέντρο Ελέγχου συμπεριλαμβάνονται και εντελώς νέες συντομεύσεις όπως τα δεδομένα (ζητούμενο από τους χρήστες εδώ και πολύ καιρό) η λειτουργία χαμηλής ισχύος, η εγγραφή της οθόνης, χρονόμετρο και άλλα. 

Η προσαρμογή του Κέντρου Ελέγχου είναι εύκολη στο λειτουργικό iOS 11 και μπορεί να γίνει μέσα από τις ρυθμίσεις. Θα πρέπει να σημειώσετε πως υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στη κατάργηση συντομεύσεων ή στην αναδιοργάνωσή τους, όπως για παράδειγμα: 

- Χρήση σε πτήση
- Wi-Fi
- Bluetooth
- Δεδομένα
- Κλείδωμα προσανατολισμού οθόνης
- Μην ενοχλείτε
- Screen Mirroring


Οι παραπάνω συντομεύσεις λειτουργιών θα παραμείνουν στο Κέντρο Ελέγχου, αμετακίνητες. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το Κέντρο Ελέγχου στο νέο λειτουργικό iOS 11.

iOS 11 - Προσαρμογή Κέντρου Ελέγχου

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεων
2. Εντοπίστε το Κέντρο Ελέγχου
3. Τώρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε. Έχετε τη δυνατότητα κάνετε τα εξής:

Προσθήκη συντόμευσης στο Κέντρο Ελέγχου: Μπορείτε να προσθέσετε συντομεύσεις από τη λίστα αγγίζοντας το σύμβολο “+” για να τη συμπεριλάβετε. 

Αλλάξτε τη θέση των συντομεύσεων: Για να προσαρμόσετε το Κέντρο Ελέγχου με τις υπάρχουσες συντομεύσεις από τις ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου αναζητήσετε τη λίστα με τις συντομεύσεις που έχετε συμπεριλάβει. Αγγίξτε παρατεταμένα τη συντόμευση που επιθυμείτε να αλλάξετε θέση και σύρετε τη προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Καταργήστε μία συντόμευση: Στη ίδια ενότητα “Κέντρο Ελέγχου” αναζητήστε τη συντόμευση που επιθυμείτε να καταργήσετε κι αγγίξτε το σύμβολο διαγραφής (κόκκινο εικονίδιο) για να την αφαιρέσετε. Στη συνέχεια επιβεβαιώστε την ενέργειά σας αυτή. 

Το λειτουργικό iOS 11 εκτός από τις αλλαγές στο Κέντρο Ελέγχου, συνοδεύεται από πολλές ν΄ές λειτουργίες όπως τη λειτουργία πληκτρολογίου με το ένα χέρι, εισαγωγή κειμένου στην εικονική βοηθό Siri, εγγραφή οθόνης και πολλά άλλα. Η δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού είναι εφικτό να εγκατασταθεί μόνο από developers οι οποίοι συμμετέχουν στο (Apple Developer Program). Στο διαδίκτυο θα βρείτε μεθόδους για να εγκαταστήσετε τη δοκιμαστική έκδοση - δεν το συστήνουμε - ακόμη κι αν δεν είστε προγραμματιστής. Εάν έχετε απορίες, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment