Η Google προσέλαβε σχεδιαστή chips που εργάστηκε στην Apple

Το Variety ανακάλυψε ότι η Google προσέλαβε πρόσφατα έναν σχεδιαστή chip, ο οποίος εργάστηκε στην Apple, για να αναλάβει ρόλο επικεφαλή (System-on-Chip Architect) στο αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας με έδρα στο Menlo Park, στην California. Στο προφίλ του στο LinkedIn, ο Manu Gulati δεν αποκαλύπτει κάτι συγκεκριμένο ωστόσο σύμφωνα με πηγές, η Google τον προσέλαβε με στόχο να σχεδιάσει τα δικά της system-on-chips για τη σειρά Pixel (ή ενδεχομένως και για τη μελλοντική σειρά συσκευών Google Home). 
Μάλιστα η Google φαίνεται πως βρίσκεται σε αναζήτηση και άλλων ειδικών στον τομέα του σχεδιασμού επεξεργαστών. Δεν αποτελεί έκπληξη που ο γίγαντας της αναζήτησης στο Internet αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, αφού από το 2016 έχουν κυκλοφορήσει φήμες που την θέλουν να σχεδιάζει επεξεργαστές ειδικά για τις συσκευές Pixel. Δικαιολογείται όμως η απόφαση της να ακολουθήσει αυτό το δρόμο; Μπορεί κάποιες εταιρείες, όπως οι Apple, Samsung και Huawei να σχεδιάζουν in-house, δικά τους chips, ωστόσο πωλούν δεκάδες εκατομμύρια συσκευές κάθε τρίμηνο. 
Η Google δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τις πωλήσεις των συσκευών Pixel, αλλά είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι τα νούμερα της δεν φτάνουν όσα ανακοινώνουν οι παραπάνω καταξιωμένες στον χώρο εταιρείες. Αν οι πληροφορίες του Variety είναι ακριβείς, τότε είτε η Google υπολογίζει στην αύξηση των αποστολών και επομένως στην ανάπτυξη της σειράς Pixel, είτε δεν έχει πρόβλημα να αναλάβει το σημαντικά υψηλότερο κόστος της παραγωγής (από τρίτο κατασκευαστή όπως είναι η TSMC για παράδειγμα) των σχεδιασμένων από την ίδια system-on-chips σε μικρότερες ποσότητες. 
Η “custom chip” στρατηγική επίσης ενδέχεται να προκαλέσει νευρικότητα στους συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι έπρεπε επίσης να δεχτούν ότι θα έχουν ως ανταγωνιστή τους στην αγορά hardware μία από τις πλουσιότερες εταιρείες στον κόσμο, η οποία αναπτύσσει και το Android OS. Βεβαίως γνώριζαν ότι η χρήση chips “από το ράφι” στις σειρές Nexus και Pixel θα μείωναν την πιθανότητα να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα. Τώρα όμως, τα custom designed chips ενδέχεται να δώσουν στις συσκευές Pixel το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και αυτό ενδέχεται να αλλάξει το παιχνίδι.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment