Το copy paste της Apple από το Android

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 την περασμένη εβδομάδα και πάρα πολλοί έσπευσαν να το εγκαταστήσουν ακόμα κι αν βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προεπισκόπησης για τους προγραμματιστές. Ακριβώς όπως συμβαίνει με κάθε νέα κυκλοφορία του iOS, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από τους φίλους της Apple που είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι με το τι έχει προσθέσει η εταιρία στο iOS 11 και την κοινότητα του Android, η οποία παρακολουθεί και γελάει, επειδή τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS υπάρχουν στο Android εδώ και χρόνια. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube δείχνει 6 από τις δυνατότητες που φέρεται να αντέγραψε η Apple από τη Samsung και γενικότερα το Android. 
Η σύγκριση που παρουσιάζεται στο βίντεο γίνεται μεταξύ ενός Samsung Galaxy S8 και ενός iPhone και όπως θα δείτε είναι σαφές ότι υπάρχουν πράγματι κάποιες ομοιότητες. Το πρώτο από τα χαρακτηριστικά που λέγεται ότι υπήρχε από πριν στο Android είναι η ενημέρωση του one-handed keyboard που είναι μέρος του iOS 11. Όπως δείχνει ο χρήστης XEETECHCARE, οι χρήστες του iPhone και οι χρήστες των συσκευών της Samsung έχουν συσκευές με σχεδόν την ίδια εμφάνιση και χαρακτηριστικά μόνο που η Apple ήταν η δεύτερη που τα διέθεσε. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του iOS 11 που μοιάζει πολύ με το χαρακτηριστικό του Android είναι το προηγμένο εργαλείο οθόνης (screenshot tool), το οποίο όχι μόνο διαθέτει μια πανομοιότυπη μικρογραφία του screenshot στο κάτω μέρος της οθόνης, αλλά παρέχει και εργαλεία επεξεργασίας παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στις συσκευές της Samsung. 
Στη συνέχεια, υπάρχει το νέο Κέντρο ελέγχου, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί περαιτέρω στο iOS 11 με συντομεύσεις στις λειτουργίες που επιθυμούν οι χρήστες. Στη Samsung, αυτές οι συντομεύσεις ονομάζονται γρήγορες ενέργειες (quick actions) και έχουν υπάρχουν πάρα πολύ καιρό, ενώ οι χρήστες του iOS τις ανακαλύπτουν τώρα. Οι ειδοποιήσεις έχουν επίσης επιλογές στο iOS 11 που είναι εμπνευσμένες από το Android, με τους χρήστες πλέον να μπορούν να κρύψουν προεπισκοπήσεις στην οθόνη κλειδώματος. Φυσικά, αυτές οι ρυθμίσεις υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Android και στα τηλέφωνα της Samsung. Οι χρήστες της Apple τις έχουν =το 2017. Επιπλέον, το iOS 11 αποκτά ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Εφαρμογές φόρτωσης” ή “Offload Apps,” το οποίο απελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείται από μια συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά διατηρεί τα έγγραφα και τα δεδομένα της. Φυσικά, αυτό μοιάζει με την επιλογή cache που είναι διαθέσιμη στο Android, αν και οι χρήστες έχουν και bonus επιλογές για να ελευθερώσουν χώρο, να διαχειριστούν την εφαρμογή και να διαγράψουν όλα τα δεδομένα από το ίδιο μενού. Τέλος, υπάρχει ένα εργαλείο καταγραφής βίντεο από την οθόνη (screen recording) που είναι παρόμοιο με αυτό της Samsung.
 Επιτρέπει να καταγράψετε οτι συμβαίνει στην οθόνη σας και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε το βίντεο. Το Samsung Galaxy S8 διαθέτει ήδη με ένα τέτοιο χαρακτηριστικό που προσφέρει γρήγορη εγγραφή και screenshots. Είναι αρκετά σαφές ότι αυτές οι λειτουργίες του iOS έχουν εμπνευστεί από το Android, και αυτή τη φορά η Apple δεν μπορεί να καυχηθεί ότι είναι η πρώτη που τις ανακοίνωσε, αν και τις παρουσίασε σαν πολύ σημαντικές καινοτομίες…. Πηγή: Secnews
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment