Η Google με touchpad στην πλάτη των μελλοντικών Pixel;

Η Google πήρε την έγκριση για μια πατέντα, η οποία μπορεί να επιτρέψει στα μελλοντικά Pixel smartphones να έχουν μια touch sensitive επιφάνεια στην πλάτη τους. Ή μπορεί να δώσει η Google την άδεια χρήσης της συγκριμένης πατέντας σε άλλους κατασκευαστές που θέλουν rear touchpad στην πίσω πλευρά. Η Google αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα αν έχεις μια βελτιωμένη επιφάνεια αφής στην πίσω πλευρά της συσκευής, η οποία θα φέρει επιπρόσθετες λειτουργίες. Το touchpad θα μπορούσε να χειριστεί διάφορα tasks, ανάλογα με το app ή την δραστηριότητα που έχει σε εξέλιξη ο χρήστης. 
Για παράδειγμα, αν έχεις ανοιχτή την εφαρμογή για τη μουσική, με το touchpad, θα μπορείς να ελέγξεις την ένταση. Αν χρησιμοποιείς τον browser, μπορείς να κάνεις zoom in/out ή scroll, χωρίς να αγγίξεις την οθόνη. Μπορείς επίσης να περιηγηθείς στις φωτογραφίες κλπ. Επιπλέον, μια “gesture area” στην πλάτη της συσκευής θα μπορούσε να επιτρέψει στον χρήστη να κάνει μια κυκλική κίνηση με το δάχτυλο για να ανοίξει ένα συγκεκριμένο app, feature ή να χειριστεί μια ορισμένη λειτουργία. Ο χρήστης θα αποφασίζει ποιες χειρονομίες θα είναι για κάθε λειτουργία. 
Για παράδειγμα, το κινητό μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ανοίγει την κάμερα, αν σχηματίσεις με το δάχτυλό σου το γράμμα “C”, ενώ με μια κυκλική κίνηση να ανοίξεις/κλείσεις το Wi-Fi. Το Pixel έχει ήδη ένα παρόμοιο feature με τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Όταν χρησιμοποιείς swipe gesture στον αισθητήρα, μπορείς να ελέγξεις το notification shade. Η Google υπέβαλε την συγκεκριμένη πατέντα πριν από έναν χρόνο και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν και πότε θα έρθει σε κάποια από τις συσκευές της. Ωστόσο, η ιδέα μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα. Τι λέτε;
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment