Οι πρακτικές της Qualcomm βλάπτουν ολόκληρη τη βιομηχανία

Η κόντρα μεταξύ Apple και Qualcomm, δεν φαίνεται να λήγει σύντομα. Αντιθέτως, η Apple φαίνεται να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Την Τρίτη, επικαιροποίησε την αξίωσή της απέναντι στην Qualcomm, υποστηρίζοντας πως με τις πρακτικές της δεν έβλαψε μόνο την ίδια, αλλά “ολόκληρη τη βιομηχανία”. H δήλωση της Apple: “Οι παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές της Qualcomm βλάπτουν την Apple και ολόκληρη τη βιομηχανία. Πιστεύουμε βαθιά στην αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά δεν πρέπει να την πληρώνουμε για τεχνολογικές καινοτομίες με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση”. 
Σε απάντηση στην τελευταία υποβολή της Apple, η Qualcomm δήλωσε ότι τα chips της έχουν καταστήσει δυνατή την παραγωγή iPhones και άλλων smartphones. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Qualcomm και γενικός σύμβουλος της Qualcomm, Don Rosenberg δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία έχει συνεισφέρει στη διασύνδεση, τη μετάδοση δεδομένων υψηλής ταχύτητας και την τεχνολογία πλοήγησης GPS, γεγονός που αποτελεί τη βάση για τη θέση της εταιρείας στη νομική διαμάχη. “Οι καινοτομίες της Qualcomm βρίσκονται στην καρδιά κάθε iPhone και επιτρέπουν τις πιο σημαντικές χρήσεις και δυνατότητες αυτών των συσκευών. Είναι απλά αναληθές ότι η Qualcomm επιδιώκει να συλλέξει δικαιώματα για καινοτομίες της Apple που δεν έχουν καμία σχέση με την τεχνολογία της Qualcomm”, δήλωσε ο Don Rosenberg. H διαμάχη ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν η Apple μήνυσε τη Qualcomm σε ΗΠΑ, Κίνα και Μ. Βρετανία με την κατηγορία ότι την χρεώνει υπερβολικά ποσά για βασικά cellular standards στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλε στο παρελθόν.
 Η Apple ισχυρίστηκε ότι από τότε που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις αρχές στη Ν. Κορέα στην αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Qualcomm, η κατασκευάστρια chip παρακράτησε 1 δισ. δολάρια ως αντίποινα. Την κατηγορεί ότι εδραιώνει τη θέση της μέσω τακτικών αποκλεισμού και υπερβολικών απαιτήσεων. Από την άλλη, μια από τις πιο σοβαρές κατηγορίες της Qualcomm κατά της Apple είναι, ότι η δεύτερη επίτηδες περιόρισε τις δυνατότητες των δικών της Qualcomm X12 modem για να κάνει το Intel XMM 3360 modem να φαίνεται καλύτερο. Το τελευταίο επεισόδιο στη διαμάχη των δυο, έλαβε χώρα στις αρχές του μήνα, με την Qualcomm να ζητά την απαγόρευση εισαγωγής iPhones στις ΗΠΑ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment