Smartphone στην παραλία και καλοκαίρι χωρίς προβλήματα

Το καλοκαίρι πλησιάζει ή καλύτερα σε μερικές περιοχές έχει ήδη φθάσει. Ο ήλιος λάμπει, ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο και μαζί ανεβαίνει και η θερμοκρασία των smartphones μας, αυτών των μικρών συσκευών που δεν μπορούμε να τις αποχωριστούμε ποτέ, ούτε καν στην παραλία. Ο ζεστός καιρός και οι καλοκαιρινοί μήνες δεν προσφέρουν και δε δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για τις ηλεκτρονικές συσκευές και ιδιαίτερα τα smartphones, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τα ηλεκτρονικά κυκλώματα της συσκευής μας αλλά και τη συνολική της υγεία.
1. Ποτέ μην αφήνεις το smartphone σου στο αυτοκίνητο
Υπάρχει λόγος που σε μερικές χώρες, είναι παράνομο να αφήνεις το παιδί ή το κατοικίδιο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και ιδιαίτερα στο πίσω μέρος, όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη. Ακόμη και αν το παράθυρο είναι ελάχιστα κατεβασμένο, τα μέταλλα του αυτοκινήτου αυξάνουν εντυπωσιακά τη θερμοκρασία τους και όλη αυτή η θερμότητα, ανεβάζει και τη θερμοκρασία της καμπίνας. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνεις ένα smartphone μέσα στο όχημά σου. Σε κάθε περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος είναι να προσχεδιάσεις που θα το τοποθετήσεις.
img_9074
Για παράδειγμα, αν ταξιδεύεις μεγάλες αποστάσεις, μπορείς να αγοράσεις μια βάση στήριξης για να το τοποθετήσεις το smartphone σου κοντά στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου. Πάντως, το πιο ασφαλές σημείο είναι το πορτ-μπαγκάζ.
2. Απενεργοποίησε ό,τι δεν χρησιμοποιείς
Αναφερόμαστε στα Bluetooth, LTE, Wi-Fi και GPS, που αν δεν τα χρειάζεσαι καλό είναι να τα απενεργοποιήσεις τελείως. Μου έχει τύχει συσκευή με Bluetooth, δεδομένα και GPS μέσα σε όχημα, να θερμαίνεται, ενώ μια φορά είχε προβάλλει και σχετικό μήνυμα που προειδοποιούσε για την μεγάλη θερμοκρασία της μπαταρίας.
3. Αφαίρεσε τη συσκευή σου μέσα από θήκες
xiaomi-redmi-note-2-case-1_2
Μια ακόμη καλή πρακτική είναι να αφαιρέσεις τη θήκη που χρησιμοποιείς, καθώς αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασία του. Αυτό φυσικά, συνεπάγεται ότι μπορεί να χτυπήσει άθελά μας κάπου και να γρατσουνιστεί. Εσύ είσαι αυτός που θα βρει τη μέση λύση, αφαίρεση θήκης και προσετκική χρήση. Εξαρτάται βέβαια και από τις προτεραιότητές σας: Αυξημένη θερμοκρασία ή προσεκτική χρήση;
4. Όχι, το ψυγείο δεν είναι λύση
Μη γελάτε, υπάρχουν άτομα που το κάνουν, με πρώτο και καλύτερο τον αρθρογράφο του οδηγού του Androidcentral. Όταν η συσκευή σας είναι αρκετά ζεστή, καλό είναι να την αφήσετε χωρίς να τη χρησιμοποιείτε σε ένα πιο δροσερό και σκιερό μέρος. Αν όμως, επιλέξετε να μειώσετε τη θερμοκρασία του smartphone πολύ γρήγορα, αυτό μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά κυκλώματα. Και αυτό, γιατί η βίαιη μείωση της θερμοκρασίας, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία υγρασίας στο εσωτερικό του, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment