Πλησιάζει το τέλος της "συμβατικής" τηλεόρασης;

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και έρευνα στις ΗΠΑ αποδεικνύει ότι, την τελευταία πενταετία, οκτώ εκατομμύρια χρήστες έχουν «κόψει το καλώδιο» και έχουν μεταβεί σε συνδρομές streaming μέσω αποκωδικοποιητών και TV Boxes.
Όπως διαβάζουμε  έρευνα που διεξήχθη από τη Fluent Insights σχετικά με τις τηλεοπτικές συνήθειες 3.100 millenians, έδειξε ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους ερωτηθέντες παρακολουθούν τηλεόραση αποκλειστικά σε mobile ή desktop πλατφόρμες. To Νetflix φαίνεται να αποτελεί τη πιο δημοφιλή υπηρεσία streaming με περισσότερους από 100 εκατομμύρια συνδρομητές.
Τα αποτελέσματα μιας ακόμη πρόσφατης έρευνας δείχνουν πως οι millennials δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ποια κανάλια προβάλλουν ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές και σειρές, με εξαίρεση εκείνες που δημιουργούνται και προβάλλονται από το Netflix.Η εταιρεία Anatomy Media δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι οι περισσότεροι θεατές ηλικίας 18-26 ετών δεν μπορούν να αντιστοιχίσουν τηλεοπτικές εκπομπές από τα ABC, NBC, FOX, CBS ή Disney με τα αντίστοιχα δίκτυα/κανάλια. Το 65% των ερωτηθέντων μπόρεσε να αναγνωρίσει επιτυχώς μια εκπομπή του Netflix, σε σύγκριση με πολύ μικρότερο ποσοστό χρηστών, της τάξης του 31%, που μπόρεσε να αναγνωρίσει επιτυχώς σειρές που προβάλλονται από τα κανάλια των συμβατικών τηλεοράσεων.
Σύμφωνα με δημογραφικά στοιχεία, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ενδιαφέρεται δύο φορές περισσότερο για το Netflix, από οποιονδήποτε άλλο πάροχο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment