Μεταφράστε τη φωνή σας σε πραγματικό χρόνο

Η BabelOn αποτελεί μια startup από την Καλιφόρνια, η οποία εργάζεται σε μια τεχνολογία, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μιλά σε άλλες γλώσσες μέσω ενός μεταφραστή σε πραγματικό χρόνο, ο οποίος μέσω της σύνθεσης λόγου θα χρησιμοποιεί τη φωνή σας. Έτσι, στην ουσία θα ακούγεται σα να μιλάτε εσείς σε άλλη γλώσσα. 
Στο ενδιαφέρον βίντεο που παρουσιάζει το BabelOn εμφανίζεται μια γυναίκα να λέει τον καιρό αρχικά στα αγγλικά και σταδιακά να αλλάζει σε άλλες γλώσσες. Αρχικά η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να βελτιώσει μεταγλωττίσεις ή βίντεο games αλλά σταδιακά θέλει να μπορεί να καταστήσει δυνατή την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο όπως για παράδειγμα σε μια κλήση στο Skype. Αν και ήδη η Microsoft κάνει κάτι τέτοιο, η BabelOn θα έχει το πλεονέκτημα ότι οι μεταφράσεις δεν θα είναι ψυχρές όπως οι ψηφιακές φωνές των Siri και Cortana αλλά θα έχουν την φωνή του χρήστη. Η λειτουργία του μεταφραστή θα συνδυάζει software και hardware. Αρχικά ο χρήστης θα δημιουργεί ένα προφίλ σχετικά με τις γλώσσες που γνωρίζει το λεγόμενο BLIP. Εν συνεχεία, ο χρήστης θα πρέπει να διαβάσει διάφορα κείμενα με διαφορετικούς τόνους στη φωνή του, προκειμένου το προφίλ να είναι ακριβές. 
Το hardware όχι απλά καταγράφει τη φωνή, αλλά αναλύει την αναπνοή, τον τρόπο εκφοράς της φωνής, την κίνηση του στόματος και άλλους σημαντικούς παράγοντες. Αρχικά η εταιρεία εστιάζει σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Κινέζικα (μανδαρινικά) , Ιαπωνικά και Χίντι. Περισσότερες γλώσσες αναμένεται να προστίθενται βάσει ζήτησης. Το BabelOn δεν μπορεί να δημιουργήσει τη φωνή όμως χωρίς να υπάρχει φωνητική είσοδος, δηλαδή δεν μπορείτε να γράψετε ένα κείμενο και να σας το απαγγείλει, αλλά χρειάζεται να μιλήσετε. Μπορείτε επίσης να του ορίσετε τον τόνο της φωνής που θα θέλατε να έχει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment