iOS 11: Αυτόματη διαγραφή apps λόγω χώρου

Ο ελεύθερος χώρος είναι ένα πρόβλημα που έχουν πολλά iPhones – ειδικά εκείνα με ενσωματωμένη μνήμη μόλις 16GB. Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος στο επερχόμενο iOS 11, η Apple παρουσίασε μερικά νέα εργαλεία για τη διαχείριση των δεδομένων. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα να διαγράφονται αυτόματα οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ (ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά). 
Το νέο feature του iOS 11 ονομάζεται Offload Unused Apps. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι όταν βλέπει ότι η χωρητικότητα περιορίζεται σημαντικά, αφαιρεί τις ελάχιστα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές, αλλά διατηρεί τα έγγραφά και τα δεδομένα τους στη συσκευή σας. Οι διαγραμμένες εφαρμογές εμφανίζονται ως εικονίδια με γκρι χρώμα στην αρχική οθόνη και μπορούν να εγκατασταθούν εκ νέου με ένα tap. Όταν ενεργοποιηθεί το Offload Unused Apps (Settings > General > iPhone Storage), το feature λειτουργεί αυτόματα στο background, αλλά οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να αφαιρέσουν μεμονωμένες εφαρμογές της επιλογής τους. Όπως επεσήμανε ο Tom Moss, συνιδρυτής της εταιρείας πίσω από το Android smartphone, Nextbit, στο Twitter, αυτή είναι η ίδια ιδέα που η εταιρεία του υλοποίησε με το smartphone Nextbit Robin το 2016. 
Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο “storage-saving feature” που θα φέρει η Apple με το OS 11. Μεταξύ άλλων είναι οι προτάσεις που θα γίνονται για εκκαθάριση των διαγραμμένων φωτογραφιών από το κινητό και δεδομένων από το iCloud. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι το “auto delete old conversations”, που διαγράφει συνομιλίες πάνω από 1 έτους στο Messages app. Το iOS 11 αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο ως beta για τους developers, και το public beta αναμένεται τέλη Ιουνίου. Το τελικό update θα δοθεί τον Σεπτέμβριο με την έλευση των νέων iPhones.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment