Ασταμάτητες οι πωλήσεις Android με το μερίδιο του iOS να συρρικνώνεται

Η ανεξάρτητη εταιρεία αναλύσεων Kantar Worldpanel, δημοσίευσε τα τριμηνιαία ευρήματα της (έως στον Μάϊο) για την αγορά των smartphones στις σπουδαιότερες αγορές του πλανήτη, όπως στις ΗΠΑ, στην Κίνα καθώς και στις κορυφαίες αγορές της Ευρώπης, στην Μ. Βρετανία, στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία.
Αυτή την φορά, τα νέα είναι σχετικά καλά για το iOS, εξαιρετικά για το Android, και αρκετά άσχημα για τις προσπάθειες της Microsoft με τα Windows phones. Στις πέντε Ευρωπαϊκές αγορές, το 76,5% των smartphones που πωλήθηκαν ήταν Android, κάτι που ισοδυναμεί με αύξηση 6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα τέσσερα πέμπτα επίσης των πωλήσεων smartphones στην Κίνα ήταν συσκευές με Android ενώ το 68,5% των πωλήσεων στις ΗΠΑ αποτελούσαν επίσης συσκευές με Android.

Η Kantar Worldpanel επισημαίνει ότι αν και το iOS, σημείωσε μικρή πτώση σε ορισμένες αγορές, και σε άλλες παρουσίασε πολύ μικρή αύξηση, έχει παραμείνει σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι ενώ επιπλέον τονίζει ότι το iPhone SE κατάφερε να βρεθεί στην δεκάδα των smartphones που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις στην Μ. Βρετανία, στην Γαλλία, στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Τα Windows phones από την άλλη σχεδόν σε όλες τις αγορές σημείωσαν πτώση, ακόμα και σε χώρες που είχαν διψήφιο ποσοστό (Ιταλία).

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις συσκευών με Android σημείωσαν αύξηση 3,6% σε ετήσια βάση ενώ οι πωλήσεις συσκευών iOS είχαν πτώση 1,6%. Οι πωλήσεις Windows phone μειώθηκαν κατά 1,9%, πέφτοντας στο 1,6% (σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρόλα αυτά σημειώθηκε αύξηση 0,3%).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στην Κίνα, οι πωλήσεις τον συσκευών Android αποτελούσαν το 79,3% των συνολικών πωλήσεων, παρουσιάζοντας αύξηση 2,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις των smartphones της Apple σημείωσαν πτώση 2,4% (το ποσοστό είναι 19,7%) ενώ το ποσοστό των Windows phones είναι σχεδόν ανύπαρκτο και μόλις στο 0,6%, σημειώνοντας μάλιστα πτώση 0,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment