SoC της Qualcomm για το χώρο των entry-level smartphones

Αποδεικνύεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι η Qualcomm εργάζεται πάνω σε ένα νέο SoC, το Snapdragon 450. Πρόκειται για ένα chipset το οποίο θα προορίζεται για το χώρο των οικονομικών και μεσαίου κόστους συσκευών. Η κωδική ονομασία του είναι SDM450 και αποτελεί μια παραλλαγή του Snapdragon 625. Και αυτά είναι άκρως ευχάριστα νέα, με δεδομένο ότι το Snapdragon 625 αποτελεί ένα από τα εκείνα τα SoCs που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια, προσφέροντας παράλληλα κορυφαίες επιδόσεις και αυτονομία.
Ως εκ τούτου, αν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν, θα δούμε σύντομα ένα νέες οικονομικές συσκευές στην αγορά που θα το διαθέτουν και οι οποίες θα προσφέρουν εξαιρετική αυτονομία. Ο Snapdragon 450, φαίνεται ότι αποτελεί ένα οκταπύρηνο SoC αρχιτεκτονικής 64-bit, αποτελούμενο από τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 2.0 GHz - 2.20GHz. Επίσης, πιστεύεται ότι το chip θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 14nm, όπως και ο Snapdragon 625. Επίσης, μια άλλη ομοιότητα ίσως είναι η Adreno 506 GPU, των 600 MHz όμως σε αυτήν την περίπτωση.
Υποθέτουμε ακόμη, ότι ο Snapdragon 450 δεν θα διαθέτει X9 LTE modem όπως ο Snapdragon 625, που επιτρέπει θεωρητικές ταχύτητες download ως 300 Mbps και upload ως 150Mbps. Αντίθετα, μάλλον η εταιρεία θα επιλέξει το X8 LTE modem, με τις ταχύτητες να αγγίζουν τα 300Mbps/100Mbps ή τα LTE Cat.4 X6 LTE modem.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment