ΓΙΑΤΙ ο αποθηκευτικός χώρος του iPhone «γεμίζει» εύκολα

Στις μέρες μας, αμέτρητες είναι οι φορές που όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με περιπτώσεις που ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής μας εξαντλείται γρήγορα. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι εύκολοι τρόποι να εξοικονομήσετε χώρο, όπως το να διαγράψετε κάποιες εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε ή να σβήσετε κάποιες παλιές φωτογραφίες, ωστόσο όμως το πρόβλημα αυτό απασχολεί έντονα την καθημερινότητα όλων και περισσότερων χρηστών. Μάλιστα, μπορεί να σας δημιουργηθεί η αντίληψη ότι το iPhone σας γεμίζει πιο εύκολα σε σχέση με παλαιότερα.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Sensor Tower, τα apps που χρησιμοποιούνται και εγκαθίστανται πιο συχνά είναι τρεις φορές μεγαλύτερα σε σχέση με το 2013. Για παράδειγμα, το Snapchat, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή apps στο Store, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 σε μέγεθος 4MB, πλέον στο iPhone καταλαμβάνει ως και 203MB. Αλλά και πάλι όμως αυτός ο χώρος δεν είναι και τόσο μεγάλος. Τα ηνία κρατά το Facebook, η εφαρμογή του οποίου αγγίζει τα 388 MB. Το Μάιο του 2013, η εφαρμογή άγγιζε μόλις τα 32MB. Στην ουσία, ένα μικρό update του περασμένου Σεπτεμβρίου αύξησε το μέγεθος του Facebook app κατά 100MB.
Και τα games όμως παρουσιάζουν ανάλογες τάσεις. Για παράδειγμα, το Candy Crush Saga, από 48MB το 2013 έφθασε τα 233MB το 2017, ενώ παιχνίδια όπως το Injustice 2 με κορυφαία γραφικά φθάνουν ακόμη και το 1GB. Ευτυχώς όμως, η Apple έχει προνοήσει και σε αυτόν τον τομέα, με τα νέα formats των φωτογραφιών που υπόσχονται να καταλαμβάνουν όσο λιγότερο χώρο της συσκευής σας, αποτελώντας έτσι μια μέση λύση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment