Στο δρόμο για την ανατροπή της ουδετερότητας του διαδικτύου

Την έναρξη της διαδικασίας για την άρση των κανόνων που επέβαλαν στους ιντερνετικούς παρόχους να διαχειρίζονται ισότιμα τη διακίνηση όλων των δεδομένων, υπερψήφισε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) στις ΗΠΑ. Η απόφαση αποφάσισε το τέλος της ουδετερότητας του διαδικτύου, που είχε θεσπισθεί το 2015, με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. Ο Ajit Pai, επικεφαλής της FCC, δήλωσε πως οι κανόνες του “ανοικτού” ίντερνετ περιόριζαν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αποθάρρυναν τις επενδύσεις. 
Πολλοί πολίτες και εταιρείες, πάντως, έχουν υποβάλει ενστάσεις για την πρόταση της Επιτροπής, πριν από την ψηφοφορία. “Είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε”, δήλωσε ο Ajit Pai, πριν από την απόφαση. Σε δήλωσή της, η FCC σημειώνει πως περιμένει οι προτεινόμενες αλλαγές να φέρουν “ουσιώδη οφέλη στους καταναλωτές και την αγορά”. 
Πρόσθεσε ότι, πριν αλλαχθούν οι κανόνες το 2015, επέτρεψαν να διατηρηθεί το ίντερνετ “ανοικτό και ακμάζον για περίπου 20 χρόνια”. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί το πρώτο βήμα για την άρση των κανονισμών που επέβαλαν την ιντερνετική ουδετερότητα. Τώρα, η Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν τη γνώμη τους, για το κατά πόσο θα πρέπει όντως να ακυρωθούν οοι συγκεκριμένοι κανονισμοί. Η υποβολή σχολίων θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment