Kodak Ektra hands-on για τους λάτρεις των φωτό

Η Kodak έχει μακρά παράδοση στο χώρο της φωτογραφίας και πρόσφατα εισήλθε στην κατηγορία των smartphones. Το Ektra είναι η προσπάθειά της να δώσει στους χρήστες που λατρεύουν τη φωτογραφία, μια συσκευή, η οποία μπορεί να συνδυάσει επιτυχημένα και τους δύο ρόλους της.

Κατασκευή και εμφάνιση


Η εταιρεία ήξερε πως το κύριο πρόβλημα των dedicated camera-phones είναι οι μεγάλες διαστάσεις και το βάρος. Έτσι, κατάφερε να διατηρήσει το πάχος σε χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 10 χιλιοστά, αν και αγγίζει τα 14 mm σε δύο σημεία. Στο "grip" και στο σημείο που εξέχει ο φακός της κάμερας. Η πλάτη είναι επενδυμένη με δερματίνη και αφήνει μια πολύ premium αίσθηση στο χέρι, ενώ προσφέρει και επιπλέον grip, ενώ το dedicated shutter button είναι εκεί που πρέπει. Όλα αυτά, φυσικά, για δεξιόχειρες κυρίως...
cof
Το βάρος του Ektra βρίσκεται επίσης σε χαμηλά επίπεδα (167 γραμμάρια) για τα δεδομένα του, ενώ Gorilla Glass προστατεύει την οθόνη και πλαστικό (που μοιάζει με brushed αλουμίνιο) βρίσκεται στο πλαίσιο της συσκευής.
cof
Στη συσκευασία θα βρείτε ένα κορδόνι για να έχετε περασμένο το Ektra στο χέρι σας, καλώδιο Type-C και φορτιστή 2Α/5V.

Hardware, software και επιδόσεις


H οθόνη του Ektra είναι 5 ιντσών, IPS με ανάλυση 1080p, ενώ στο εσωτερικό της συσκευής θα βρείτε το MediaTek Helio X20 chipset με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος επεκτείνεται μέσω microSD προφανώς. Σε συνδυασμό με το Android 6.0 οι επιδόσεις (σαν smartphone) είναι αρκετά καλές, ενώ και η κατανάλωση παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Λίγες οι προεγκατεστημένες εφαρμογές αλλά χρήσιμες αυτές της Kodak, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε και αρκετά ακόμη camera apps της εταιρείας.
cof
cof
Η συσκευή είναι single-SIM και υποστηρίζει 4G δίκτυα, ενώ θα σας καλύψει από πλευράς συνδεσιμότητας, αν και δεν έχει FM Radio δέκτη. Τέλος, η USB Type-C θύρα εξασφαλίζει την μελλοντική συμβατότητα.

Κάμερα, ήχος και αυτονομία


Εδώ βρίσκεται το "ζουμί" της υπόθεσης. Το Ektra έχει μια κύρια, οπίσθια κάμερα με αισθητήρα Sony Exmor RS 21MP, φακό 26,5mm και f/2.0 διάφραγμα. Έχει OIS, υποστηρίζει HDR λήψεις και διαθέτει phase-detecion auto-focus, το οποίο είναι αρκετά ταχύ. Ο συνδυασμός παράγει λήψεις εξαιρετικής λεπτομέρειας, η οποία διακρίνεται εύκολα στο full zoom. Μπορεί να κάνει λήψη 4K και 1080p video στα 30FPS για τους απαιτητικούς που δεν αρκούνται στο 720p, ενώ το dual-tone, dual-LED flash κάνει τη νύχτα... μέρα! Στα ειδικά χαρακτηριστικά που δε θα βρείτε αλλού είναι το camera UI που διαθέτει ένα rolling button στην οθόνη για εναλλαγή μεταξύ των διάφορων modes, όπως θα κάνατε σε μια κανονική, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Όσο για τη selfie camera, έχει ανάλυση 13MP με διάφραγμα f/2.0 και μπορεί επίσης να κάνει λήψη 1080p video, ενώ και οι φωτογραφίες που τραβά είναι πολύ καλής ποιότητας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment