Link VR headset για το νέο της smartphone U11

Προτού αποκαλέσετε το HTC Link “κλώνο” του Gear VR της Samsung, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας δύο τουλάχιστον σημαντικές διαφορές.Το κινητό (U11) καταρχήν βρίσκεται "εκτός… του VR headset" αφού το HTC Link ενσωματώνει τις δικές του οθόνες ενώ συνεπικουρείται από ένα σύστημα external motion controller tracking, που μοιάζει με το σύστημα PS Move (Sony PlayStation).
Όπως αναφέραμε, στη συγκεκριμένη περίπτωση το κινητό προσφέρει την επεξεργαστική του ισχύ και στέλνει εικόνα μέσω της υποδοχής USB Type-C ενώ το HTC Link έχει τις δικές του οθόνες, με διαγώνιο 3,6 ιντσών ανάλυσης 1080 x 1200 pixels ενώ υποστηρίζεται refresh rate στα 90Hz. Όσον αφορά στον tracker που αναφέραμε παραπάνω, διαθέτει μπαταρία οπότε δεν πρόκειται να σκοντάψετε πάνω σε κάποιο… καλώδιο. 
Το σύστημα head tracking (6-degrees of freedom) επίσης αναμένεται να είναι αρκετά πιο ακριβές από ότι το σύστημα tracking που βασίζεται στους αισθητήρες accelerometer και gyroscope στα Gear VR και Google Daydream. Να σημειωθεί ότι το παραπάνω σύστημα tracking είναι διαφορετικό από το σύστημα του Vive και πως στην ανάπτυξη του δεν έχει αναμιχθεί η Valve, παρά οι Google και Lenovo. Αυτό ενδεχομένως να είναι φανερό και από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο VR headset δεν φέρει την ονομασία “Vive” πουθενά. 
Ενδεχομένως, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον επίσης αν μπορούσε συνδεθεί και σε PC για να αποτελέσει μία προσιτή εναλλακτική λύση, ακόμα και στο HTC Vive, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Δυστυχώς επίσης, το HTC Link ανακοινώθηκε αποκλειστικά για την Ιαπωνική αγορά και θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment