iPhone Notes παραμένουν στο iCloud και μετά τη διαγραφή τους

Η ρωσική Elcomsoft έχει ένα αρκετά μεγάλο ιστορικό "παραβίασης"του λογισμικού iOS στην προσπάθεια να βρει κενά ασφαλείας και να τα υποδείξει. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψή της εταιρείας υποδεικνύει ότι οι σημειώσεις που δημιουργούνται με το Note app και συγχρονίζονται με το iCloud, παραμένουν αποθηκευμένες αν τις διαγράψει ο χρήστης. Συγκεκριμένα, αυτές παραμένουν στην κατηγορία «Recently Deleted», ακόμη και μετά την πάροδο 30 ημερών, που είναι και το διάστημα του «expiration». Η συγκεκριμένη ανακάλυψη κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με τους ισχυρισμούς της Apple ότι οι σημειώσεις διαγράφονται μετά την πάροδο 30 ημερών.
Ευτυχώς, η πρόσβαση σε αυτές τις σημειώσεις μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του εργαλείου Phone Breaker της Elcomsoft, το οποίο είναι σε θέση να κατεβάσει και να αποσυμπιέσει όλες τις σημειώσεις από το iCloud. Στο προαναφερθέν παράδειγμα, ένα iPhone 7 είχε αποθηκευμένες 288 σημειώσεις, ενώ στο iCloud υπήρχαν 334 σημειώσεις. Αυτές οι 46 επιπλέον σημειώσεις, αποτελούν notes που είχαν διαγραφεί εδώ και αρκετό καιρό και υπήρχαν στο iCloud για κάποιον λόγο.
Ωστόσο, η πολιτική αυτή είναι ασυνεπής, υπό την έννοια ότι σε μια περίπτωση οι διαγραφείσες σημειώσεις χρονολογούνται από το 2015, ενώ σε κάποια άλλη περίπτωση οι σημειώσεις διατηρήθηκαν για δυο εβδομάδες έπειτα από την πάροδο των 30 ημερών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment