Μικρότερο το failure rate των Android smartphones

Έρευνα που διεξήγαγε η Blancco Technology Group λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα που συνελέγησαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αναφέρει πως τα smartphones με Android είναι πλέον περισσότερο αξιόπιστα από αυτά με λειτουργικό iOS, όσον αφορά τις hardware και software βλάβες.Συνολικά, μέσα στο Q1 2017 αυξήθηκε το ποσοστό των συσκευών που παρουσίασαν προβλήματα και από τις δύο πλατφόρμες. Ωστόσο, η ξεκάθαρη τάση είναι πως τα Android smartphones έχουν πλέον μικρότερο failure rate από τα iPhone.
Τα στοιχεία προήλθαν από αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Σύμφωνα με την έρευνα, το failure rate των Android phones ανήλθε στο 50%, αυξημένο σε σχέση με το Q4 2016 (47%) αλλά το αντίστοιχο ποσοστό των iOS συσκευών ήταν 68% (από 62% το Q4 2016).
Κατά τις δοκιμές της Blancco, οι εφαρμογές σε iOS "κράσαραν" σχεδόν 3 φορές συχνότερα απ' ό,τι σε Android, ενώ αυτό το πρόβλημα αποτελεί το 27% όλων των failures που αφορούν το iOS, αλλά μόνο το 10% των προβλημάτων σε Android. Άλλα προβλήματα για τα iPhone ήταν η υπερθέρμανση της συσκευής (3%) και η κακή συνδεσιμότητα του GPS (0,5%), ενώ οι συσκευές Android υπέφεραν από αδύναμο σήμα (6%) και δυσλειτουργία της κάμερας (3%).Εντύπωση προκαλούν οι συσκευές από την εκάστοτε πλατφόρμα που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα failure rates: Από την iOS πλευρά, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus είχαν τα περισσότερα προβλήματα, με ποσοστά 10 και 11% αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά του Android, το Samsung Galaxy S7 παρουσίασε 9% failure rate, ακολουθούμενο από το Galaxy S7 Edge (8%) και το Galaxy S5 (5%).
Τα τελευταία, βέβαια, είναι φυσιολογικά υψηλά ποσοστά καθώς υπολογίζονται βάση των συνολικών failure rates της αγοράς. Καθώς πρόκειται για μερικές από τις πιό δημοφιλείς συσκευές, λοιπόν, είναι λογικό να είναι υψηλά και τα ποσοστά failure rate τους.
Σε κάθε περίπτωση, διαβάζουμε την έρευνα αυτή με επιφύλαξη, καθώς είναι εύκολο να εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα. Τα failure rates που μας ενδιαφέρουν αφορούν σοβαρά προβλήματα που συνήθως επιτάσσουν την αντικατάσταση της συσκευής ή κάποιου εξαρτήματός της και όχι το "κρασάρισμα" ενός app, καθώς αυτό μπορεί κάλλιστα να λυθεί με ένα update. Τα "σοβαρά" failure rates, λοιπόν, κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά μονοψήφια ποσοστά στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ κάτω από 1% θεωρούνται αρκετά μικρά και εντός του φυσιολογικού.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment