Google Play Protect για τέλεια προστασία στο Android

Το Google Play Protect είναι μια υπηρεσία που θα είναι πάντα διαθέσιμη και σύμφωνα με την εταιρεία ανιχνεύει 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές την ημέρα σε ένα εκατομμύριο συσκευές Android. Η Google έχει εφαρμόσει ήδη ορισμένα μέτρα ασφαλείας για να διατηρήσει τα smartphone σας ασφαλή, όπως την υπηρεσία Verify Apps όπως και το Bouncer service.
Όμως μόλις οι εφαρμογές ανέβουν στο Play Store και εγκατασταθούν στη συσκευή σας, η Google δεν διαθέτει τίποτα για να παρακολουθεί τη συμπεριφορά των εφαρμογών αυτών, κάτι που το γνωρίζουν οι προγραμματιστές των κακόβουλων εφαρμογών και το εκμεταλλεύονται. Έτσι με μια αυτόματη εκτέλεση στο παρασκήνιο, το Goοgle Play Protect θα αναλύει τις συσκευές και τις εφαρμογές τους. Να αναφέρουμε ότι το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας δεν θα αναλύει μόνο τις εφαρμογές πριν εμφανιστούν στο Play Store αλλά θα τις παρακολουθούν και μόλις εγκατασταθούν στη συσκευή, όπως και τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από καταστήματα τρίτων.
Για το λόγο αυτό, η Google χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, οι οποίοι συγκρίνουν αυτόματα τη συμπεριφορά των εφαρμογών και διακρίνουν αυτές που δουλεύουν ασυνήθιστα. Αν συναντήσει κάποια κακόβουλη εφαρμογή, θα σας προειδοποιεί ή ακόμα και θα απενεργοποιεί άμεσα την εφαρμογή για να αποτρέψει περαιτέρω βλάβες.
Η Google λέει ότι η υπηρεσία θα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για να προστατεύει ακόμα και από τις τελευταίες απειλές. Με την κυκλοφορία του Google Play Protect, ο Διαχειριστής συσκευών Android θα αντικατασταθεί με τη εφαρμογή Εύρεση της Συσκευής μου, που χρησιμοποιείται τον για τον εντοπισμό χαμένων συσκευών. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή για να καλέσετε, να εντοπίσετε, να κλειδώσετε από απόσταση τη συσκευή σας ή ακόμα και να διαγράψετε τα δεδομένα για να προστατεύσετε τις ευαίσθητες σας πληροφορίες εξ αποστάσεως.
Η Εύρεση της Συσκευής είναι η ίδια παλιά εφαρμογή, αλλά η Google την περιέλαβε στο νέο πρόγραμμα Google Play Protect. Με τη λειτουργία Ασφαλούς περιήγησης στο Chrome, το Play Protect θα επιτρέπει στους χρήστες να παραμείνουν ασφαλείς και κατά την περιήγηση τους στο Internet. Συνήθως, οι ιοί, το κακόβουλο λογισμικό και τα worms εισέρχονται στα smartphones και τους υπολογιστές σας μέσω κακόβουλων προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Επομένως, εάν επισκεφθείτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα που λειτουργεί ύποπτα, η λειτουργία Ασφαλούς περιήγησης θα σας προειδοποιήσει και θα αποκλείσει κάθε σελίδες που δείχνουν παραβιασμένες ή δεν φαίνονται να είναι ασφαλείς.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment