Samsung Galaxy Tab S3 Hands-On Review

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η αγορά των tablets βρίσκεται σε μία στασιμότητα, καθώς οι υψηλές πωλήσεις των προηγούμενων ετών δεν υφίστανται. Οι αιτίες που συνέβη αυτή η ελεύθερη πτώση είναι πολλές, αλλά κυρίως έχουν να κάνουν με την υπερβολική πληθώρα low-end συσκευών και χαμηλής ποιότητας που κατέκλυσαν την αγορά (κάτι που πραγματικά γέμισε την αγορά με tablets του… 50άρικου), αλλά και με την ενδυνάμωση των phablets, όπου ουσιαστικά τα smartphones άγγιξαν τις διαστάσεις των οθονών των ταμπλετών. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές εταιρείες που επιμένουν «ποιοτικά» και σίγουρα μία από αυτές είναι και η Samsung, η οποία στο τελευταίο MWC παρουσίασε δυο premium high-end tablets (Samsung Galaxy Tab S3 και Galaxy Book). Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα και να δοκιμάσουμε το Tab S3, το 9.7 ιντσών tablet της κορεατικής εταιρείας, το οποίο απευθύνεται στους χρήστες που αναζητούν το κάτι παραπάνω και ένα tablet που θα αποτελέσει πραγματική «επένδυση»Για να δούμε όμως με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το τελευταίο high-end tablet του κορεατικού κολοσσού…
Samsung Galaxy Tab S3 (2)
Εν αρχή ην το… design!
Αμέσως με το που αντικρίζει κάποιος το κουτί της συσκευής και τα περιεχόμενα του δε χρειάζεται και πολύ για να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα tablet με premium προσανατολισμό! Πέραν του Tab S3 στη συσκευασία θα βρείτε τον φορτιστή και το καλώδιο micro-USB Type-C, τα start-up manuals και το συνοδευτικό Stylus (το οποίο είναι εμφανώς μικρότερο τόσο από το Apple Pen όσο και από το Microsoft Surface pen) και σίγουρα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του Tab S3 για μία πιο «επαγγελματική» χρήση και το θετικό είναι ότι συνοδεύει τη συσκευή και ότι δεν πωλείται ξεχωριστά.
Samsung Galaxy Tab S3 (3)
Όπως είχαμε δει και στη Βαρκελώνη στο MWC 2017, η Samsung έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον εξωτερικό σχεδιασμό του tablet της. Το διαστάσεων 237.3 x 169 x 6 mm Tab S3, με το που το βγάλαμε από τη συσκευασία του, αμέσως ξεχώρισε για το εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό του, καθώς το πάχος του στα 6 mm είναι πραγματικά ελάχιστο (αποτελώντας από τα πιο κομψά tablets της αγοράς). Επίσης, ως ιδανικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το βάρος του (στα 430 γραμμάρια περίπου), για αυτό και ακόμα ύστερα από πολύωρη χρήση το Tab S3 δεν θα σας κουράσει σχεδόν καθόλου.
Samsung Galaxy Tab S3 (1)

Το orientation των λειτουργικών buttons της συσκευής βρίσκεται στην δεξιά πλευρά (σε κάθετη διάταξη), όπου εκεί μπορούμε να βρούμε το power / lock button, τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, αλλά και ένα tray, μέσα στο οποίο μπορείτε να εισάγετε την microSD card ή τη Nano-SIM σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας το LTE μοντέλο. Στο κάτω τμήμα στο κέντρο θα συναντήσετε το «κλασικό» Home button key που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Samsung και παράλληλα λειτουργεί και ως fingerprint sensor, ενώ στα πλαϊνά υπάρχουν τα back και return keys.
Samsung Galaxy Tab S3 (8)
Φυσικά από το Tab S3 δεν λείπει ο USB Type-C connector στην κάτω πλευρά μαζί με το all-time classic audio input jack των 3.5mm, ενώ στο αριστερό κομμάτι μπορείτε να διακρίνονται μία σειρά από POGO pins, τα οποία βοηθούν στη ευκολότερη και «on-the-fly» σύνδεση συσκευών όπως keyboards. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το tablet της Samsung δε γίνεται να μην σταθούμε στο τετραπλό σύστημα ηχείων που φέρουν την υπογραφή της AKG, μίας εταιρείας που ειδικεύεται στα συστήματα ήχου υψηλών προδιαγραφών, όποτε μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι στον τομέα του ήχου το Tab S3 δεν θα σας δυσαρεστήσει καθόλου.
Samsung Galaxy Tab S3 (6)
Η πρώτη επαφή που έχουμε μαζί του σίγουρα φωνάζει τη λέξη «premium» από χιλιόμετρα μακριά, καθώς είναι εμφανές ότι για μία ακόμη φορά το σχεδιαστικό team της Samsung ξεδίπλωσε πλήρως το ταλέντο του. Μέταλλο και γυαλί συνδυάζονται άψογα, με το Tab S3 να είναι ένα tablet που σίγουρα μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα και να σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσετε και το μόνο ίσως αρνητικό που διαπιστώσαμε σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης είχε να κάνει με το back cover του, που τραβάει σα μαγνήτης τις δαχτυλιές.
Samsung Galaxy Tab S3 (7)
Powerful & Sophisticated…
H Samsung φημίζεται για τα ποιοτικά display της που βασίζονται στην τεχνολογία Super AMOLED και σίγουρα με την 9.7 ιντσών οθόνη του Tab S3, δεν θα μπορούσε απλά να μην συνεχίσει την εξαιρετικά θετική παράδοση που έχει δημιουργήσει ο κορεατικός κολοσσός. Το μέγεθος του display καταλαμβάνει ένα ποσοστό της τάξεως του 72.7% σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα και ένα στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι σίγουρα τα ζωντανά χρώματα, αλλά και η καλύτερη εμφάνιση του μαύρου (Super AMOLED αποτελεί «εγγύηση»). Το γεγονός άλλωστε ότι το display του είναι HDR-enabled σημαίνει προβολή HDR-enabled content, πράγμα που θα ικανοποιήσει τους φίλους του entertainment. Ως εξαιρετικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα επίπεδα απόκρισης της, καθώς είτε δουλεύετε με τα δάχτυλα σας, είτε με το πενάκι της Samsung το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο που παρατηρήσαμε είναι ότι μερικές φορές δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά όταν είναι στραμμένο στις ακτίνες του ήλιου.
Όσον αφορά τον «εσωτερικό» του κόσμο, η Samsung έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα Snapdragon 820 της Qualcomm, ένα chipset που φιλοξενεί μία quad-core σύνθεση με 2 Kryo που τρέχουν στα 2.15GHz και 2 Kryo που η συχνότητα ρολογιού τους ανέρχεται στα 1.6GHz. Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα των γραφικών, αυτό βρίσκεται στα «χέρια» μίας Adreno 530 GPU. Το παραπάνω configuration συνοδεύουν 4GB μνήμης RAM που καλύπτουν και με το παραπάνω τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι το high-end tablet της κορεατικής εταιρείας δεν εμφάνιζε το παραμικρό πρόβλημα στην απόδοση του ακόμη και όταν έπρεπε να διαχειριστεί μία σειρά από εφαρμογές που έτρεχαν παράλληλα. Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, τα 32GB (~25GB γίνονται διαθέσιμα στον χρήστη) είναι μάλλον αρκετά για εκείνους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το Tab S3 μόνο για επαγγελματική χρήση, αλλά εάν θέλετε να το μετατρέψετε σε μία mini-entertainment machine και να το γεμίσετε με ταινίες και μουσικά κομμάτια, υπάρχει και η δυνατότητα για τη χρήση MicroSD card με χωρητικότητα που φτάνει τα 256GB.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment