Apple smartphone με 3D αναγνώριση προσώπου

Η Apple φέρεται να συνεργάζεται με την LG Innotek, θυγατρική της LG, για τον εφοδιασμό του επόμενου smartphone της με την πρώτη κάμερα που θα προσφέρει τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου. Την πληροφορία μετέδωσε πρώτη η κορεατική εφημερίδα Korea Economic Daily. 
Η τρισδιάστατη απεικόνιση προσώπου θα μπορούσε να δώσει στην κάμερα της συσκευής ικανότητα αίσθησης του βάθους της εικόνας, η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω της αναγνώρισης του προσώπου πιο ασφαλή. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα CNET η δισδιάστατη αναγνώριση προσώπου που χρησιμοποιεί το νέο Samsung Galaxy S8 δεν είναι αρκετά ασφαλής ώστε να πιστοποιεί και την πραγματοποίηση πληρωμών. 
Η Apple έχει ήδη εξαγοράσει την ισραηλινή startup RealFace με τις φήμες για την ενσωμάτωση ικανότητας αναγνώρισης προσώπου να έχουν πολλαπλασιαστεί έκτοτε. 
Παράλληλα, δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε δημοσίευμα το όνομα της LG Innotek σαν κύριο προμηθευτή των camera modules του επερχόμενου iPhone 8/ iPhone X. Άλλωστε η κορεατική εταιρεία ήδη έχει εφοδιάσει με κάμερες το iPhone 7 Plus. Ωστόσο, το νέο στοιχείο που φέρνει το πρόσφατο δημοσίευμα είναι ότι η LG έχει επενδύσει το ποσό των 238,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων που θα αναλάβουν την παραγωγή των νέων modules. Σύμφωνα με την Korea Economic Daily η νέα 3D camera θα είναι μικρότερη από τις κάμερες που χρησιμοποιούνται στα iPhone 7 Plus, έτσι κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία νέας υποδομής.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment