OnePlus 3T: Ο κυρίαρχος των Android smartphone;

Η OnePlus μπήκε σαν «σφήνα» στην αγορά των smartphones, έκανε αίσθηση με το εκπληκτικό –τότε- One, αλλά τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα και την πολιτική της εταιρίας με τα invites κλπ, δήλωναν ότι η επιτυχία της ίσως να ήταν εφήμερη και ότι δεν έχει μέλλον σαν εταιρία. 
Τρία χρόνια μετά κυκλοφορεί την 5η της συσκευή, η οποία όχι μόνο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας, αλλά διεκδικεί μεταξύ γιγάντων τον τίτλο του «Βασιλιά των Android smartphones». Στα χέρια μου από το GearBest έφτασε το OnePlus 3T. Το 3T έρχεται για να διαδεχτεί το OnePlus 3, έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου. Με μία ελαφριά αύξηση στην τιμή, αλλά με αξιοσημείωτες βελτιώσεις, το τηλέφωνο της OnePlus θεωρείται μια από τις καλύτερες «value for money» προτάσεις για την high-end κατηγορία. Αυτό που παίρνει κάποιος με €400+, συγκρίνεται εύκολα με -και σε πολλά ξεπερνάει- συσκευές με διπλάσια τιμή. Η OnePlus συνεχίζει να παραδίδει τις συσκευές της μέσα σε εξαιρετικά προσεγμένες συσκευασίες, πράγμα που δίνει εξαρχής την premium αίσθηση στον κάτοχό του. 
Φυσικά αυτή η αίσθηση συνεχίζεται όταν πιάσεις το τηλέφωνο στα χέρια σου. Το OnePlus 3T εμφανισιακά και κατασκευαστικά μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές της HTC με μεταλλικό και στιβαρό σώμα. Έχουμε, λοιπόν, πλήρως μεταλλικό πίσω κέλυφος με ελαφριά κυρτότητα στην πλάτη, στρογγυλεμένες άκρες και ένα όμορφο diamond-cut περίγραμμα δίπλα από την οθόνη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο ελαφριά, λεπτή και κομψή είναι η συσκευή, κάτι που δε φαινόταν από τις φωτογραφίες και τα video που είχα παρακολουθήσει. Είναι πιο λεπτό και πιο κομψό ακόμη κι από το Galaxy S7 της Samsung. Τα φυσικά πλήκτρα έχουν εξαιρετικά clicky αίσθηση, ενώ το home button είναι touchpad και ενσωματώνει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι απίστευτα γρήγορος και ακριβής. Στην πραγματικότητα, δεν έχω συναντήσει τίποτα πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό σε αυτόν τον τομέα. Το Alert Slider των τριών θέσεων συνεχίζει να αποτελεί ένα εκπληκτικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Πρακτικά σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο στις ειδοποιήσεις και με μια απλή κίνηση μπορείς να καθορίσεις το πόσο θα σε ενοχλεί το τηλέφωνο. Το τηλέφωνο είναι Dual-SIM, ωστόσο δε δέχεται microSD, έλλειψη την οποία αντισταθμίζει η αυξημένη χωρητικότητα του τηλεφώνου η οποία ξεκινά από τα 64GB. Δίπλα από το μικρόφωνο, το audio jack και τη θύρα USB Type-C, υπάρχει το μοναδικό ηχείο το οποίο έχει πολύ τυπικές επιδόσεις. Το OnePlus 3T έρχεται με οθόνη 5.5 ιντσών, Full HD ανάλυσης και τεχνολογία AMOLED. Η OnePlus μάλλον θεώρησε πως η VR τεχνολογία δεν είναι ακόμα ανεπτυγμένη και προτίμησε να μην υιοθετήσει 2K ανάλυση και να μείνει στα 1080p για χάρη της μπαταρίας. 
Η οθόνη όμως είναι άριστη, με φανταστικά χρώματα, βαθιά μαύρα, ευκρίνεια και καλή φωτεινότητα. Αυτό που κατάφεραν οι μηχανικοί της OnePlus ήταν να χωρέσουν 13% μεγαλύτερη μπαταρία στο ίδιο σώμα με το OnePlus 3. Λίγο το γεγονός της μεγαλύτερης μπαταρίας με χωρητικότητα 3.400mAh, λίγο η Doze λειτουργία του Nougat λειτουργικού που θα αναφερθώ σε λίγο και λίγο η μη ενεργειακά απαιτητική οθόνη, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο ως προς τη διάρκεια αντοχής της μπαταρίας. Συγκεκριμένα η συσκευή βγάζει με πολύ μεγάλη ευκολία μία ημέρα έντονης χρήσης, ενώ λίγο συντηρητικά μπορεί να αντέξει και δύο ημέρες. Και σε όλα αυτά προσθέστε την Dash Charge τεχνολογία που είναι αυτή τη στιγμή η πιο γρήγορη fast-charge τεχνολογία της αγοράς με 60% σε 30 λεπτά. Βέβαια η χρήση του φορτιστή της OnePlus θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment