Xiaomi: ετοιμάζει τα δικά της τσίπ με τα Pinecone SoCs

Η συζήτηση Android vs iOS είναι η πιο συνηθισμένη μεταξύ του τεχνολογικού κόσμου τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι υπάρχει κάτι που πολλές φορές εκμεταλλεύεται η Apple. Δεν είναι άλλο από την αρμονική συνύπαρξη λογισμικού και υλικού στο οικοσύστημα συσκευών της συγκεκριμένης εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι η ανοικτή φύση του Android επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος επιλογών όσον αφορά τη συμβατότητα με το υλικό, αλλά παράλληλα συνεπάγεται ότι λειτουργεί με πλήθος διαφορετικών SoCs της αγοράς.
Οι Qualcomm και MediaTek είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες κατασκευής επεξεργαστών για smartphones και ενώ τα SoCs που διαθέτουν στην αγορά βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου αυξάνοντας τις επιδόσεις τους, το γεγονός ότι υπάρχει μια εταιρεία, η Xiaomi στη συγκεκριμένη, η οποία θέλει να δημιουργήσει τη δική της αρχιτεκτονική και κατά συνέπεια το δικό της επεξεργαστή για τις συσκευές της, θα της προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα, σαν του A10 chipset που συναντάμε στα iPhone 7 και 7 Plus.
Η Wall Street Journal σε πρόσφατο άρθρο της αναφέρει ότι η Xiaomi θα εγκαταλείψει σύντομα τα SoCs της Qualcomm και της MediaTek για τους δικούς της επεξεργαστές. Η κωδική ονομασία του φημολογούμενου επεξεργαστή της εταιρείας είναι «Pinecone» και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στον επόμενο μήνα. Αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν, αυτό υποδεικνύει ότι η παρουσίασή του θα συμπέσει με την άφιξη του Mi 6, με άλλες πηγές να τονίζουν ότι ίσως τον δούμε στο Mi 5C, το οποίο και θα αποτελεί το πρώτο smartphone με αυτό το νέο chipset της εταιρείας.
Οι συζητήσεις για την επικείμενη κατασκευή ενός επεξεργαστή εκ μέρους της Xiaomi, για πρώτη φορά ανέκυψαν το 2015. Αν οι εξελίξεις πραγματοποιηθούν όπως σχεδιάζει η εταιρεία, τότε θα αποτελεί το δεύτερο κατασκευαστή της Κίνας που θα κατασκευάζει τους δικούς του επεξεργαστές. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις επιδόσεις του σε σύγκριση με άλλα SoCs της αγοράς, ωστόσο η πρακτική αυτή αναμένεται να είναι πιο κερδοφόρα για την ίδια. Έχοντας λιγότερη εξάρτηση από κάποιον τρίτο κατασκευαστή που θα της χορηγούσε τους επεξεργαστές, θα μειώσει σημαντικά το κατασκευαστικό κόστος κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε φθηνότερες συσκευές.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment