MWC 2017: η μεγάλη τεχνολογική έκθεση με το phonegr

Η MWC 2017 είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση της χρονιάς με τις περισσότερες ανακοινώσεις Android συσκευών, παρά το γεγονός ότι το Samsung Galaxy S8 δε θα αποκαλυφθεί σε αυτήν. Το phonegr και το freegr τόσο από ελληνικό έδαφος, όσο και από την αποστολή μας στη Βαρκελώνη θα προσπαθήσει να καλύψει το μεγαλύτερο όγκο των ανακοινώσεων σε αυτή και να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό κάθε εξέλιξη.
Η έκθεση ξεκινά από τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και τελειώνει την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Μαρτίου, ωστόσο οι ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, μέρα των σημαντικών συνεντεύξεων τύπου των μεγάλων εταιρειών.  Ας δούμε παρακάτω συνοπτικά ποιες σημαντικές εταιρείες και ανακοινώσεις προϊόντων αναμένουμε να δούμε στο MWC 2017.

Η LG με το LG G6

C4BrFMNUYAAY6ko-640x344
Η LG έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση το LG G6 στις 26 Φεβρουαρίου. Πρόσφατα διέρρευσε ένα «press render» του συγκεκριμένου smartphone δίνοντάς μας μια πολύ καλή πρώτη εικόνα της συσκευής. Με την απουσία του Galaxy S8, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη συσκευή της LG. Μετά την αποτυχία του LG G5 στην αγορά, η εταιρεία αποφάσισε να επανασχεδιάσει ολικά τη συσκευή, εγκαταλείποντας το modular design αλλά και την αφαιρούμενη μπαταρία.
Γνωρίζουμε ήδη αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά του smartphone. Sυγκεκριμένα, η συσκευή έρχεται με μια οθόνη αφής των 5.7 ιντσών QHD+ με την πυκνότητα των pixels να αγγίζει τα 564 ppi. Διαθέτει ειδικά heatpipes για την απαγωγή της θερμότητας, παρουσιάζει αντοχή στο νερό, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα καταφθάσει με το δικό του UI. Επίσης θα κάνει το ντεμπούτο του με Snapdragon 821 και όχι με Snapdragon 835, επειδή η Samsung έχει κλείσει την μεγαλύτερη ποσότητα των τελευταίων για το Galaxy S8.

H Samsung με το Galaxy Tab S3

aa-samsung-galaxy-tab-s3-keyboard-840x550
Από τη Samsung θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Galaxy Tab S3 στις 26 Φεβρουαρίου. Όπως είχαμε δει και πριν από μερικές ημέρες, πρόκειται για ένα tablet το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με γραφίδα αλλά και με ένα keyboard dock. Το render που έχει διαρρεύσει και βρίσκεται ακριβώς από πάνω δείχνει ένα σύμβολο LTE στην status bar, κάτι που υποδεικνύει ότι θα υπάρχει σίγουρα μια έκδοση που θα είναι συμβατή με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ενώ η διάθεσή του προγραμματίζεται για τις 4 Απριλίου.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες υποστηρίζουν ότι θα καταφθάσει με οθόνη 9,7 ιντσών τύπου Super AMOLED με ανάλυση 2048 x 1536, θα διαθέτει Snapdragon 820 chipset, 4GB RAM και 32GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει μια κάμερα των 12MP αλλά και μια μπροστά των 5MP, ενώ θα τρέχει Android 7.0 Nougat.
Γνωρίζουμε ότι το Galaxy S8 δε θα αποκαλυφθεί σε αυτήν την έκθεση, αν και η εταιρεία θα ανακοινώσει την ημερομηνία διαθεσιμότητας κατά τη διάρκεια του event, αλλά και ένα trailer ενός λεπτού με το επερχόμενο flagship. Το Galaxy S8 μάλλον θα ανακοινωθεί στις 29 Μαρτίου και θα κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου, όπως πολλές φήμες έχουν υποστηρίξει, ή μπορεί και στις 21 Απριλίου. Στο event η εταιρεία ίσως παρουσιάσει και ένα ζευγάρι εύκαμπτων smartphones, μια παρουσίαση η οποία θα αφορά μάλλον αποκλειστικά έναν κλειστό κύκλο συνεργατών της.

Huawei @ MWC 2017

huawei-p10
Σημαντική παρουσία στην έκθεση θα έχει και η Huawei, με τη παρουσίαση δύο νέων ναυαρχίδων. Ο λόγος για τα Huawei P10 και P10 Plus, με το δεύτερο να έρχεται με αμφίκυρτη οθόνη. Ήδη έχουμε δει ορισμένα renders του P10 και μαθαίνουμε πως, όπως και το Huawei Mate 9, οι νέες συσκευές θα υποστηρίζουν το Amazon Alexa.
Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους, να αναφέρουμε ότι θα καταφθάσουν με οθόνη 5.5 ιντσών QHD, οκταπύρηνο Kirin 960 chipset χρονισμένο στα 2.3GHz, 4GB RAM και θα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις των 32GΒ και 64GB. Φημολογείται και η ύπαρξη μιας έκδοσης 6 GB/128 GB, αν και δε θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η συνεργασία της εταιρείας με την Leica θα αφορά και τις δυο συσκευές. Στην έκθεση αναμένεται να δούμε και το Huawei Watch 2 με συνδεσιμότητα LTE αλλά και το Huawei MediaPad T3 tablet με μια οθόνη των 8 ιντσών και Android 7 Nougat.

TCL/BlackBerry @ MWC 2017

ces17blackberrymercury
Το BlackBerry Mercury θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στην έκθεση MWC 2017 στις 25 Φεβρουαρίου, όπου θα πληροφορηθούμε το πραγματικό όνομα της συσκευής, μιας και η TLC είχε αναφέρει στην CES ότι το «Mercury» επινοήθηκε από το Διαδίκτυο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις συσκευών της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι για την δημιουργία του περισσότερο ευθύνεται η TCL Communications και λιγότερο η BlackBerry.

HMD/Nokia @ MWC 2017

Nokia-6-1-640x579
Η Nokia, όπως ήδη γνωρίζουμε, αναμένεται να παρουσιάσει τα Nokia 3, Nokia 5 και το Nokia 3310, αν και μαθαίνουμε ότι η τελευταία αυτή συσκευή θα είναι ένα feature phone και όχι smartphone. H Withings, η οποία ανήκει στη Nokia θα αποκαλύψει και αυτή με τη σειρά της τα δικά της προϊόντα. Επίσης, θα υπάρξει και ένα αποκαλυπτικό Keynote από τον Rajeev Suri, στο οποίο θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Nokia. Δε θα μας εκπλήξει το γεγονός, αν ανακοινωθεί η παγκόσμια διαθεσιμότητα του Nokia 6, που έχει ήδη παρουσιαστεί.

Sony @ MWC 2017

aa-sony-xperia-xa-2017-render-1
Η Sony μας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις για την έκθεση, όπου αναμένεται να παρουσιάσει αρκετές συσκευές. Σίγουρα θα δούμε το Xperia X2, ενώ φήμες υποστηρίζουν πως την εμφάνισή του θα κάνει και το Xperia XA (2017), ενώ άλλες δυο συσκευές, με αριθμό μοντέλου G3112 και G3121 κάνουν συχνά την εμφάνισή τους σε benchmarks sites το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζουμε, ότι στην MWC 2016, η Sony είχε αποκαλύψει τα Xperia X, Xperia XA και Xperia X Performance, οπότε σίγουρα θα γνωρίσουμε ένα διάδοχο στη συγκεκριμένη σειρά.

Lenovo/Motorola @ MWC 2017

Motorola-Moto-G4-Plus-840x466
Από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει η Lenovo με τη θυγατρική της εταιρεία, τη Motorola. Συγκεκριμένα, θα αποκαλυφθούν επίσημα τα Moto G5 και G5 Plus με 12 νέα Moto Mods να ετοιμάζονται πυρετωδώς για το 2017.

Alcatel @ MWC 2017

Καταγραφή
Τέσσερα συνολικά smartphones αναμένουμε από την Alcatel στις 27 Φεβρουαρίου, εκ των οποίων η μια θα αποτελεί μια ναυαρχίδα. Ο λόγος για το Idol 5. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Idol 5 Pro τύπου modular, όπως συμβαίνει και με το Moto Z. Άλλωστε, η MWC αποτελούσε ανέκαθεν την έκθεση της σειράς Idol.

Acer και Asus @ MWC 2017

Η Acer έχει αποκαλύψει ότι θα μας παρουσιάσει δυο νέα smartphones καθώς και ένα wearable gadget. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από μια συνέντευξη υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας.
Asus-Zenfone-640x427
Από την μεριά της η Asus, λεγόταν πως ετοιμάζει Asus Zenfone 3 Go. Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε και πλέον έχουμε πληροφορίες για το Asus Zenfone Live. Επίσης, φημολογείται πως ετοιμάζει και το διάδοχο του αρχικού Chromebook Flip, γνωστό ως Flip C101. Το νέο Chromebook ίσως να μην καταφθάσει πριν την Computex, ωστόσο υπάρχει μια μικρή πιθανότητα και για την MWC 2017.

Oppo και ZTE @ MWC 2017

Η Oppo έχει ανακοινώσει ότι θα μας παρουσιάσει μια νέα τεχνολογία κάμερας, η οποία φέρει την ονομασία 5X και η οποία θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να προβούν στη λήψη υψηλής ποιότητας φωτογραφιών. Ωστόσο, οι πληροφορίες μας για αυτήν την τεχνολογία περιορίζονται στις δηλώσεις της ίδιας της εταιρείας, ότι απλώς θα αποκαλυφθεί στα πλαίσια ενός νέου smartphone.
oppo-f1-plus-back-angle-full-640x0-640x427
H ΖΤΕ θα μας παρουσιάσει το Gigabit Phone, το πρώτο smartphone συμβατό με δίκτυα 5G LTE. Δεν αποκλείεται να δούμε και το ZTE Android Wear watch.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment