Έρχονται smartphones με οθόνη από διαμάντι;

Τα διαμάντια είναι κάτι που έχουμε συνδυάσει με πανάκριβα κοσμήματα, όμως πριν από το τέλος του 2017 είναι πολύ πιθανό να δούμε οθόνες smartphones και smartwatches, κατασκευασμένες από διαμάντι. Μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για οθόνες από ζαφείρι, οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα ανθεκτικές. Μάλιστα υπήρχε έντονη φημολογία ότι η Apple θα βάλει ζαφείρι στα iPhone 6, κάτι που τελικά δεν έγινε. Είδαμε όμως μοντέλα όπως το HTC U Ultra (128GB) και Kyocera Brigadier με τέτοιες οθόνες. Το ζαφείρι θεωρείται το δεύτερο πιο σκληρό υλικό μετά το διαμάντι. Γιατί λοιπόν, οι κατασκευαστές να μην στραφούν στο συγκεκριμένο υλικό; Εκτός του ότι είναι ακριβό, ένα ακόμη πρόβλημα είναι τα αποθέματα, που δεν είναι αρκετά για να καλύψουν την μαζική παραγωγή των smartphones.
Σύμφωνα με τον Adam Khan, CEO της Akhan Semiconductor, μια εταιρεία που δημιουργεί διαμάντια για χρήση σε ηλεκτρονικές συσκευές, το υλικό αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πιο σκληρές, δυνατές και πολύ πιο καθαρές οθόνες σε σχέση με αυτές που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η εταιρεία σχεδιάζει φέτος να παράγει αρκετό γυαλί από διαμάντι, για 10 με 30 εκατ. smartphones και περίπου 1 εκατ. wearables. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν μικρό κατασκευαστή ή και κάποιο ειδικό μοντέλο, τουλάχιστον για αρχή.
Ο Khan ανέφερε ότι προσθέτοντας γυαλί από διαμάντι μαζί με Gorilla Glass, θα κάνει την οθόνη του κινητού 6 φορές πιο δυνατή και 10 φορές πιο σκληρή. Επίσης, τα ηλεκτρονικά κομμάτια στο εσωτερικό, μπορεί να είναι 800 φορές πιο δροσερά. Βεβαίως η τιμή για ένα smartphone, όπου στην οθόνη έχει χρησιμοποιηθεί διαμάντι, θα είναι σε premium επίπεδα. Για παράδειγμα το HTC U Ultra με ζαφείρι, κοστίζει περί τα 920 δολάρια, ενώ η Super LCD 5, έχει τιμή 749 δολάρια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment