Συσκευές με κάμερα διπλού φακού θα σημειώσουν αύξηση

Η LG Innotek ήταν η εταιρεία που έδωσε την κάμερα διπλού φακού στο πρώτο smartphone που παρουσιάστηκε το 2011 με αυτό το σύστημα. Το όνομα αυτής της συσκευής, LG Optimus 3D. Εξαιτίας της λήψης φωτογραφιών 3D από τη συσκευή, η κάμερα έπρεπε να διαθέτει και έναν δεύτερο φακό για να αντιληφθεί τα διαφορετικά επίπεδα του βάθους.
To HTC Evo 3D ήταν ακόμη μια συσκευή με κάμερα διπλού φακού στο πίσω μέρος, όπως και το HTC One (M8). Το LG V10 προσέφερε τέτοιο setup για την μπροστινή κάμερα, ενώ στο LG V20 το σύστημα μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος. Ακόμη και η Apple αναγνώρισε τα οφέλη αυτής της υλοποίησης, τοποθετώντας τέτοια κάμερα στο iPhone 7 Plus. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint, που παρακολουθεί τις τάσεις της αγοράς, περίπου 300 εκατομμύρια handsets θα βρίσκονται στην αγορά το 2017, ερχόμενα με τέτοιου είδους κάμερα. Πρόκειται για μια αύξηση κατά 400% χρόνο με το χρόνο.
Καθώς η χρήση αυτού του συστήματος της κάμερας όλο και μεγαλώνει, αντίστοιχα θα διογκώνονται και τα έσοδα των εταιρειών που τα προμηθεύουν για τους κατασκευαστές smartphone συσκευών. Η προαναφερθείσα LG Innotek, είναι ο μοναδικός προμηθευτής τέτοιων καμερών για την Apple, ενώ παρόμοια υλοποίηση θα προσφέρει και στο δικό της LG G6. Το συμβόλαιο που έχει η εταιρεία με την Apple την έκανε να εμφανίσει ρεκόρ λειτουργικών κερδών της τάξεως των 103 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ευνοϊκό αυτό κλίμα για την LG Innotek αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με την κυκλοφορία και του LG G6.
Μια άλλη εταιρεία, η Samsung Electro-mechanics είναι αυτή η οποία διαθέτει συστήματα κάμερας με διπλούς φακούς στην Xiaomi και στη LeEco, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με τις HuaweiOppo και Vivo. Αν η τάση αυτή που παρατηρείται στην αγορά συνεχιστεί, τότε τέτοια συστήματα κάμερας θα γίνουν ο κανόνας σε όλο και περισσότερες συσκευές, όπως είναι τώρα ο σαρωτής αποτυπωμάτων.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment