Οι 30 πιο αναμενόμενες ταινίες του 2017

Το Star Wars: Episode VIII στην πρώτη θέση
Το 2017 έρχεται πολλά υποσχόμενο στον τομέα του κινηματογράφου και ένα από τα μεγαλύτερα sites αγοράς εισιτηρίων στις ΗΠΑ, το Fandago, όπως κάθε χρόνο, δημιούργησε τη λίστα με τις πιο αναμενόμενες ταινίες της νέας χρονιάς βασισμένο στις ψήφους των Αμερικανών θεατών. Στην πρώτη θέση δε συναντάμε κάποια έκπληξη αφού την καταλαμβάνει το Star Wars: Episode VIII. Όπως θα προσέξετε, οι ταινίες με υπερήρωες καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση στην προσμονή των θεατών.
15 Δεκεμβρίου
Το The Force Awakens έκανε τη σύνδεση μεταξύ παλαιών χαρακτήρων και νέων και τώρα η νέα ταινία μπορεί να πάρει περισσότερα ρίσκα. Στη σκηνοθεσία και το σενάριο θα βρούμε τον Rian Johnson και κανείς δεν ξέρει αν θα ακολουθήσει την πεπατημένη ή θα χαράξει νέο δρόμο στο σύμπαν του Star Wars. Στο Star Wars: Episode VIII θα δούμε την επιστροφή της Rey, του Finn, του Poe και του Luke Skywalker.
4 Μαΐου (Ελλάδα)
Η πρωτοφανής επιτυχία της πρώτης ταινίας, έχει κάνει το Guardians of the Galaxy vol.2 πιο αναμενόμενο από οποιαδήποτε ταινία της Marvel και όλοι φαίνεται πως είναι ερωτευμένοι με το baby-Groot. Το δεύτερο μέρος θα φέρει την ομάδα πιο κοντά στην αποκάλυψη της πραγματικής προέλευσης του Peter Quill.
17 Μαρτίου
Ένα animated musical το οποίο γνωρίζουν γενιές ολόκληρες θα έρθει στη ζωή από την Disney, με πρωταγωνιστές την Emma Watson και τον Dan Stevens, στους ρόλους μιας νεαρής γυναίκα και ενός τερατόμορφου πρίγκηπα, οι οποίοι γνωρίζουν την αγάπη σε αυτό το κλασσικό παραμύθι.
8 Ιουνίου (Ελλάδα)
Μπορεί το Batman v Superman να άφησε διχασμένους τους fans του DC Universe, ωστόσο όλοι συμφωνούν πως η Gal Gadot είναι η σωστή επιλογή για την Wonder Woman. Η ηθοποιός θα αφήσει ιστορία αφού θα είναι η πρώτη ταινία με γυναίκα υπερηρωίδα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πριγκίπισσα των Αμαζόνων θα εγκαταλείψει τον απομονωμένο κόσμο των αδελφών της και θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το πραγματικό της πεπρωμένο και τις υπεράνθρωπες δυνάμεις της.
6 Ιουλίου (Ελλάδα)
Ο Spider-Man επιτέλους μπαίνει κάτω από την ομπρέλα της Marvel και θα τον δούμε να εκτοξεύει τους ιστούς του σε έναν κόσμο όπου υπάρχει ο Iron Man. Μετά την εμφάνιση του Tom Holland στο Captain America: Civil War, ο Spidey θα ξεκινήσει να ανακαλύπτει τη νέα του ταυτότητα ως υπερήρωας, υπό την προστασία του νέου του μέντορα, Tony Stark.
17 Νοεμβρίου
Όλοι οι υπερήρωες της DC σε μία ταινία. Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman και Cyborg για πρώτη φορά μαζί στη μεγάλη οθόνη, σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό γεγονός. Πολλοί κάνουν λόγο για την εξιλέωση του σύμπαντος της DC στον κινηματογράφο, με τον Zack Snyder να σηκώνει το βάρος στους ώμους του από την καρέκλα του σκηνοθέτη.
14 Απριλίου
Το The Fast and the Furious συνεχίζει να αψηφά όλες τις προσδοκίες μετά από τόσα χρόνια. Δε βασίζεται σε comic book, δεν έχει μεγάλο lore. Έχει μόνο τον Vin Diesel και χαοτική δράση και συνεχίζει για όγδοη φορά, με τον Dominic Toretto να είναι αυτή τη φορά ο φαινομενικός προδότης της οικογένειάς του, ανατρέποντας τα πάντα. Θα έχουμε βεβαίως παρέλαση γνωστών ηθοποιών, όπως η Charlize Theron, ο Dwayne Johnson, ο Jason Statham, ο Kurt Russell, η Helen Mirren και άλλοι.
9 Φεβρουαρίου (Ελλάδα)
Μετά την πρωτοφανή επιτυχία της πρώτης ταινίας, έρχεται και η δεύτερη, ακριβώς πριν τη γιορτή των ερωτευμένων. Ο Christian παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, ενώ η Anastasia αντιμετωπίζει την οργή και το φθόνο των γυναικών που πέρασαν πριν από αυτήν.
9. Logan
3 Μαρτίου
Η πρώτη R-rated ταινία του Wolverine είναι γεγονός. Τοποθετημένη στο μέλλον, βλέπουμε ένα γερασμένο Logan ο οποίος προσπαθεί με τον Xavier να αντιμετωπίσει το χαμό των X-Men. Ο Nathaniel Essex και η πολυεθνική του είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τον κόσμο και οι ταχεία αναγέννηση του Logan σιγά-σιγά τον εγκαταλείπει, ενώ ταυτόχρονα η μνήμη του Xavier δεν είναι αυτή που ήταν, αποτέλεσμα του Alzheimer. Η Laura Kinney, ένα μικρό κορίτσι, θυληκός κλώνος του Wolverine, είναι η μοναδική ελπίδα να νικηθεί ο Essex. Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον James Mangold.
30 Ιουνίου
Η μουσική και τα ρούχα των 80s έρχονται στο τρίτο μέρος του Despicable Me, το οποίο αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις από το πρώτο trailer. Αυτή τη φορά ο Balthazar Bratt θα κάνει τη ζωή του Gru δύσκολη.
9 Φεβρουαρίου (Ελλάδα)
Η Lego Movie του Batman είναι έτοιμη να αποδομήσει τον υπέρ-σοβαρό υπερήρωα, καθώς πέρα από την αντιμετώπιση των εγκληματιών της Gotham City, πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του για την ανατροφή του παιδιού που υιοθέτησε. Αξίζει να σημειωθεί πως στη μεταγλωττισμένη μορφή της ταινίας, θα ακούσουμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη ως Batman/Bruce Wayne και τον Φάνη Μουρατίδη ως Joker.
3 Νοεμβρίου
Ο σκηνοθέτης Taika Waititi αναμένεται να ταρακουνήσει το σύμπαν του Thor, ενώνοντας την ιστορία του με τον Hulk στο διάστημα. Δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για την ταινία ακόμα, ξέρουμε όμως πως δε θα κινηθεί εκ του ασφαλούς στο MCU και πως θα περιλαμβάνει τον πλανήτη του Hulk, Sakaar.
26 Μαΐου
Έχοντας χάσει την αίγλη του παρελθόντος, η πέμπτη ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής ελπίζει να αναβιώσει τη δόξα του franchise, με τον Javier Bardem στο ρόλο του κακού.
5 Οκτωβρίου (Ελλάδα)
Τη σκυτάλη μιας από τις καλύτερες sci-fi ταινίες όλων των εποχών θέλει να πάρει το δεύτερο μέρος του Blade Runner. Ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve πήρε την ευχή του Ridley Scott και θα ξαναφέρει το δυστοπικό μέλλον, αυτή τη φορά  30 χρόνια μετά την αρχική ταινία, όπου ο Ryan Gosling ανακαλύπτει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που απειλεί να βυθίσει την κοινωνία στο χάος. Έτσι αναγκάζεται να αναζητήσει τον χαμένο για 30 χρόνια, Rick Deckard στου οποίου το ρόλο επιστρέφει ο μοναδικός Harisson Ford.
15. Cars 3 
16 Ιουνίου
Μια ανατροπή στο ύφος των Cars αναμένουμε με την τρίτη ταινία, αφού όπως αποκαλύπτει το trailer, το κλίμα βαραίνει μετά τον τραυματισμό Lightning McQueen.
10 Φεβρουαρίου
Ο Keanu Reeves επιστρέφει πιο σκληρός από ποτέ με νέες περιπέτειες και το πιστό σκυλί του στο πλευρό του. Οι χορογραφίες και οι καταιγιστικές σκηνές δράσης αποδεικνύουν πως ο Reeves είναι από τους καλύτερους action αστέρες που υπάρχουν.
14 Ιουλίου
Στο τρίτο κεφάλαιο του franchise, ο Caesar έρχεται αντιμέτωπος με ξανά με τους ανθρώπους και μετά από μεγάλες απώλειες, αναζητά την εκδίκηση. Στη σκηνοθεσία έχουμε τον Matt Reeves, ενώ ρόλο του κακού Colonel αναλαμβάνει ο Woody Harrelson.
28 Ιουλίου
Το αριστούργημα του Stephen King έρχεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Idris Elba στο ρόλο του πιστολέρο, ο οποίος διασχίζει το βασίλειο του Mid-World προς αναζήτηση του κακού Man in Black τον οποίο υποδύεται ο Matthew McConaughey. Ο πήχης για τη συγκεκριμένη ταινία είναι αρκετά υψηλά και εναπόκειται στο σκηνοθέτη Nikolaj Arcel αν η μεταφορά αυτή θα είναι πετυχημένη.
22 Δεκεμβρίου
Δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για το τρίτο μέρος της ταινίας που ακολουθεί το γυναικείο a cappella group του Barden University, πέραν του ότι επιστρέφουν οι ίδιες πρωταγωνίστριες μαζί με την Ruby Rose.
19 Μαΐου
Η συνέχεια του Prometheus αναμένεται με αγωνία από τους λάτρεις του είδους και ο Ridley Scott επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Στην επόμενη ταινία του franchise που έγινε ο ορισμός του sci-fi thriller, επιστρέφει ο Michael Fassbender.
21. Jumanji
22 Δεκεμβρίου
Το remake του Jumanji θα προσπαθήσει να φτάσει τη μαγεία του original. Στη θέση του Robin Williams, αυτή τη φορά έχουμε τον Dwayne Johnson, μαζί με τους Karen Gillan και Jack Black. Η υπόθεση τώρα αντιστρέφεται και αντί να έχουμε τον κόσμο του Jumanji να εισβάλει στην πραγματικότητα, έχουμε 4 έφηβους που παγιδεύονται μέσα στο Jumanji.
9 Μαρτίου (Ελλάδα)
Ο γορίλας με μέγεθος βουνού επιστρέφει για να τρομοκρατήσει και να καταστρέψει. Οι άτυχοι στρατιώτες που θα σταλούν στο νησί που υπάρχει ο Kong θα παλέψουν για τη ζωή τους, αφού εδώ η ιστορία αλλάζει και δεν έχουμε έναν King Kong να παλεύει να γλιτώσει στον πολιτισμό, αλλά “παίζει” στην έδρα του και οι άνθρωποι είναι οι κυνηγημένοι. Ο σκηνοθέτης Jordan Vogt-Roberts θα μας δείξει πως ο Kong έγινε King, ενώ στην πρώτη γραμμή θα είναι οι Samuel L. Jackson και Brie Larson.
23 Ιουνίου
Με την τελευταία λέξη στην τεχνολογία των special effects, ο Michael Bay θα φέρει το πέμπτο μέρος στη διαμάχη των εξωγήινων ρομπότ. Ο Optimus Prime βρίσκει τον πλανήτη του, Cybertron, κατεστραμμένο και νεκρό και αντιλαμβάνεται πως αυτός είναι υπεύθυνος. Θα προσπαθήσει να επαναφέρει τη ζωή στον πλανήτη, αλλά για να το επιτύχει θα χρειαστεί ένα αντικείμενο από τη Γη.
24. Dunkirk
24 Ιουλίου (Ελλάδα)
Από τον μοναδικό Christopher Nolan του Dark Knight, Interstellar και Inception, έρχεται μια ταινία για την πιο δραματική διάσωση στρατιωτών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Δουνκέρκη της Γαλλίας. Εκεί, Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance και άλλοι στρατιώτες των Συμμάχων δίνουν μάχη με το χρόνο για την εκκένωσή τους, τη στιγμή που οι Γερμανικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό
25. The Mummy
9 Ιουνίου
Ο ίδιος ο Tom Cruise ζήτησε ένα μέρος των γυρισμάτων της ταινίας να γίνει σε μηδενική βαρύτητα, οπότε μπορούμε να περιμένουμε σίγουρα μια ταινία με πολύ δράση. Αν θα είναι αρκετό αυτό για να πείσει το κοινό μένει να φανεί, καθώς αυτή τη φορά από την έρημο μεταφερόμαστε στο Λονδίνο. Σίγουρα όμως, η αρχαία πριγκίπισσα Ahmanet την οποία θα υποδυθεί η Sofia Boutella, θα κλέψει την παράσταση.
26. Baywatch
26 Μαΐου
Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτή την ταινία. Δύο λέξεις. Alexandra Daddario.
Πέρα από την πλάκα, έχουμε να κάνουμε με ένα τσουνάμι αναμνήσεων 90s αφού ο Dwayne Johnson μας θυμίζει τα νιάτα του David Hasselhoff (ο οποίος επίσης θα είναι στην ταινία). Τιμητικά θα συμμετέχει και η τότε σεξοβόμβα Pamela Anderson, όχι όμως στο ρόλο της C.J. που είχε στο παρελθόν, αφού αυτό το ρόλο τον κατέλαβε η επίσης εκρηκτική Kelly Rohrbach.
27 Ιανουαρίου
Τα παλιόπαιδα των 90s επιστρέφουν. Όλοι. Η δραματική ταινία ήταν αστεία, τραγική και γεμάτη ναρκωτικά, ενώ εκτόξευσε την καριέρα του σκηνοθέτη Danny Boyle. Τώρα επιστρέφει στις ρίζες του και συγκέντρωσε την παλιοπαρέα 20 χρόνια μετά με σκοπό να πιάσει πάλι το πνεύμα της πρώτης ταινίας. Ewan McGregor, Ewen Bremmer, Johnny Lee Miller και Robert Carlyle ξανά μαζί.
19 Ιανουαρίου (Ελλάδα)
Δράση σε υπερβολική δόση καθώς ο υπερ-πράκτορας Xander Cage επιστρέφει από την αυτό-εξορία του για να σταματήσει έναν επικίνδυνο πράκτορα. Στο cast πέρα από τον Vin Diesel και τον Donnie Yen, βρίσκουμε και τον πρωταθλητή UFC, Conor McGregor.
29. Snatched
12 Μαΐου
Οι Goldie Hawn και Amy Shumer πρωταγωνιστούν ως το δίδυμο μαμάς και κόρης που ξεκινούν για διακοπές στο Εκουαδόρ και καταλήγουν μπλεγμένες σε απαγωγή.
29 Δεκεμβρίου 2016 (Ελλάδα)
Στην τελευταία θέση βρίσκουμε μια ταινία που έχει παίξει στην Ελλάδα εδώ και λίγες μέρες, ωστόσο ψηφίστηκε επειδή θα προβληθεί Φεβρουάριο του 2017 στις ΗΠΑ. Εδώ, έχουμε το Σινικό Τείχος της Κίνας το οποίο δε χτίστηκε τελικά για να κρατάει τις ορδές των Μογγόλων έξω, αλλά κάτι χειρότερο. Κινέζοι, τέρατα, βέλη και Matt Damon λοιπόν σε σκηνοθεσία Yimou Zhang.
Αυτές ήταν οι 30 από τις πιο αναμενόμενες ταινίες που θα δούμε το 2017. Κάποιες ξέρουμε πως θα είναι καλές, άλλες ξέρουμε πως όχι, ενώ τρέμουμε να μη μας απογοητεύσουν μερικές. Θα ήθελα να ονομάσετε 5 ταινίες από τη λίστα που σκοπεύετε να  δείτε στον κινηματογράφο τη νέα χρονιά. Ίσως και κάποια που δεν είναι ανάμεσά τους. Η δικιά μου πεντάδα νομίζω πως θα είναι με σειρά…ανυπομονησίας:
1.       Star Wars: Episode VIII
2.       Alien: Covenant
3.       Blade Runner 2049
4.       Logan
5.       The Dark Tower
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment