Moto G5: Τεχνικά χαρακτηριστικά και φωτογραφίες

Το Motorola Moto G5, ο συνεχιστής της σειράς “Moto G”, αναμένεται να παρουσιαστεί μαζί με τον μεγάλο του αδελφό (Moto G5 Plus) σε λίγες ώρες στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Λίγο πριν γίνει επίσημο, το G5 απαθανατίστηκε μαζί με το κουτί του σε φωτογραφία που διέρρευσε, ενώ δόθηκαν και στην δημοσιότητα τα υποτιθέμενα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αναφορικά με την τελευταία πληροφορία, φαίνεται πως η νέα συσκευή “πέρασε” από το GFXBench σχεδόν μια μέρα πριν επισημοποιηθεί. 
Φαίνεται πως οι υποψήφιοι αγοραστές θα λάβουν το κινητό με την νεότερη έκδοση του Android, 7.0 Nougat. Στην θέση του επεξεργαστή είναι θα είναι ενσωματωμένος ο οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 430 (για το G5 Plus μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ο Snapdragon 625), συνοδευόμενος από την Adreno 505 GPU. Η διαρροή επισημαίνει πως θα υπάρχουν δύο εκδόσεις με διαφορετική χωρητικότητα στην μνήμη RAM η καθεμία, 2 και 3 GB. Ίσως η μια έκδοση να αφορά το μοντέλο με τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου και η δεύτερη εκείνο με τα 32 GB. Να σημειωθεί πως υπάρχουν φήμες και για ειδική έκδοση με 128 GB διαθέσιμου χώρου. Σύμφωνα πάντα με το GFXBench, η οθόνη του Moto G5 θα έχει μέγεθος 5 ίντσες και ανάλυση 1920×1080 pixels (το G5 Plus μάλλον θα έχει οθόνη μεγέθους 5.2 ιντσών), ενώ αναμένεται να υπάρχει και πιστοποίηση Corning Gorilla Glass 3. Η κύρια κάμερα θα είναι της τάξης των 12 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD, ενώ ο εμπρόσθιος φακός θα “αισθάνεται” 5 Megapixel, επίσης με δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p. Ανεξάρτητες πληροφορίες θέλουν την μπαταρία να φτάνει τα 2800 mAh (για το G5 Plus 3000 mAh), ενώ γίνονται αναφορές ύπαρξη αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και P2i nano coating για στοιχειώδη αντοχή στο νερό. 
Εκτός των τεχνικών του χαρακτηριστικών, το Moto G5 έκανε την εμφάνιση του και σε φωτογραφία μέσα από την Βραζιλιάνικη εφαρμογή του OLX, στην οποία μπορείτε να αναρτήσετε κάτι που θέλετε να πουλήσετε ή να αγοράσετε κάτι που είδατε. Η ανάρτηση του G5 κατέβηκε μετά από λίγη ώρα, όμως οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Παρατηρούμε πως η μπαταρία θα είναι αποσπώμενη, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα βρίσκεται μάλλον κάτω από την οθόνη. Το κουτί της συσκευής έχει ένα έντονο πράσινο χρώμα, αλλά μπορεί να μην είναι το ίδιο με εκείνο που θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή αγορά. Όπως προαναφέρθηκε, τα Moto G5 / G5 Plus θα γίνουν επίσημα σε λίγες ώρες. Κατά πάσα πιθανότητα, η παρουσίαση τους θα γίνει αύριο Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Οι αντικαταστάτες των Moto G4 και G4 Plus καλούνται να συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι, αποτελώντας δύο αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις στην mid-range κατηγορία. Αναμένουμε την ανακοίνωση τους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment