Φορτίζοντας το smartphone σε δημόσιους χώρους καραδοκούν οι hackers

charging-public-usbDrew Paik, ιδρυτής της εταιρείας Authentic8, ειδικός σε θέματα ασφαλείας, αναφέρθηκε, μιλώντας στο CNN Money, στο ενδεχόμενο πρόσβασης hackers σε smartphones όταν κάποιος επιχειρεί να τα φορτίσει μέσω κάποιας δημόσιας θύρας φόρτισης”To hacking μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία τεχνική που ονομάζεται “Juice Hacking” και είναι εφικτό αν το USB καλώδιο έχει σχεδιαστεί και για να μεταφέρει δεδομένα, ακόμη κι αν εσείς έχετε σκοπό μόνο τη φόρτιση.
Ο Paik προειδοποιεί ότι το τηλέφωνό σας είναι εκτεθειμένο σε κίνδυνο, εάν το συνδέσετε σε μία θύρα που έχει “παραβιαστεί”. Οι hackers μπορούν να δουν τις φωτογραφίες σας, κείμενα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ό,τι άλλο έχετε αποθηκεύσει στη συσκευή σας. Θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν πρόσβαση στην κάμερα και το πληκτρολόγιό σας.
Η άγνοια του κόσμου πάνω στο πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η φόρτιση συσκευών σε μία τέτοια περίπτωση, αποδείχθηκε από την Authentic8 σε πρόσφατο συνέδριο για την ασφάλεια στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιήθηκε ένα “κοινωνικό πείραμα”, τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο ένα “σταθμό φόρτισης”. Αποδείχθηκε ότι το 80% των παρευρισκομένων (που μάλιστα παρακολουθούσαν ένα συνέδριο ασφάλειας κι αυτό έχει τη σημασία του) έσπευσαν να φορτίσουν τα smartphones τους, χωρίς να ανησυχούν για το αν η θύρα είναι ασφαλής.
Πώς μπορείτε να είστε τελικά ασφαλής από ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Πολύ απλά με ένα… powerbank που θα έχετε πάντα μαζί σας, φορτίζοντας τη συσκευή σας από ένα “ασφαλές” σημείο ή εάν προμηθευτείτε ένα USB καλώδιο μόνο φόρτισης που δεν μπορεί να μεταφέρει δεδομένα…
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment