To OnePlus 3T και το Meizu Pro 6 έκλεβαν στα benchmark tests

Όσοι παρακολουθείται το site μας ή γενικώς τα τεκταινόμενα στην κινητή τηλεφωνία για πολλά χρόνια, τότε σίγουρα θα θυμάστε για την προσπάθεια εξαπάτησης ορισμένων εταιρειών, που πείραζαν τις συσκευές που περνούσαν τις δοκιμασίες των benchmark για να πετυχαίνουν μεγαλύτερες επιδόσεις και βαθμολογίες. Κάποτε ήταν μια κοινή πρακτική, ειδικά μεταξύ των μικρότερων κατασκευαστών, με σαφή προτίμηση προς την κατεύθυνση της σουίτας δοκιμών AnTuTu. Η πρακτική αυτή εγκαταλείφθηκε σιγά-σιγά έχασαν τα τελευταία χρόνια. Μια νέα έρευνα από την ειδική κοινότητα XDA αποκάλυψε ότι ακολουθήθηκε μια παρόμοια πρακτική σε δύο τρέχουσες ναυαρχίδες συσκευές, το OnePlus 3T και το Meizu Pro 6. Πιο συγκεκριμένα το XDA ανέλυσε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο το OnePlus 3T «έκλεβε» κατά τη διάρκεια των μετρήσεων, με την συνδρομή της κατασκευάστριας εταιρίας.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η OnePlus είχε ενσωματώσει στον κώδικα του Oxygen OS ειδικούς «μηχανισμούς» μέσω των οποίων όταν το OnePlus 3T «έτρεχε» κάποιες από τις δημοφιλείς benchmark εφαρμογές, ο επεξεργαστής λειτουργούσε υπερχρονισμένα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει πολύ υψηλές επιδόσεις, που δεν είχαν όμως σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό φυσικά γεννά ένα μεγάλο ερώτημα. Δικαιούται το OnePlus 3T τον τίτλο του ισχυρότερου Android smartphone στο AnTuTu για το 2016;
Υπενθυμίζουμε ότι η συσκευή είχε ξεπεράσει τους 163.000 πόντους στο AnTuTu, ξεπερνώντας κάθε ανταγωνιστή στο Android, όπως τα Galaxy S μοντέλα της Samsung, το LG G5, το Huawei P9 και άλλα. Η Primate Labs (στην οποία ανήκει το Geekbench) στην συνέχεια κατασκεύασε μια ειδική έκδοση του Geekbench 4, ώστε να μπορεί να δοκιμάσει το OnePlus 3T και να αποδείξει την απάτη κι όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό ακριβώς συνέβη. Χρησιμοποιώντας το προσαρμοσμένο εργαλείο του benchmark, το XDA ήταν τότε σε θέση να δοκιμάσει κι άλλα τηλέφωνα. Ανακάλυψε ότι συσκευές από τις HTC, Xiaomi, Huawei, Honor, Google, Sony, και άλλες δεν προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα benchmarks. Άλλα όμως, όπως το Meizu Pro 6 Plus και άλλες πιο άγνωστες συσκευές, έκαναν τις προσπάθειές τους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment