ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ MCAFEE

Ο John McAfee, γνωστός στους παλαιότερους ως ο δημιουργός του δημοφιλούς anti-virus που πολλά PCs διέθεταν την περασμένη δεκαετία, έχει πλέον απεμπλακεί από την εταιρεία του, ωστόσο συνεχίζει να δημιουργεί δικά του projects.
Ένα από αυτά είναι και το δικό του, "ασφαλές" smartphone. Το McAfee Privacy Phone, όπως το ονομάζει μέχρι στιγμής (ελπίζουμε να μην είναι η τελική εμπορική του ονομασία), έκανε την εμφάνισή του στα χέρια του δημιουργού του, σαν ένα μικρό teaser πριν την κυκλοφορία της συσκευής. Μέχρι στιγμής, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως στην πλάτη της διαθέτει φυσικούς "διακόπτες" (!) για σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας από ένα hacker: WiFi, Bluetooth, GPS, κάμερα, μικρόφωνο, όλα αυτά μπορούν να απενεργοποιηθούν "με το χέρι" από το χρήστη, ώστε να παραμένει προστατευμένος και ασφαλής, ακόμη κι αν κάποιος άλλος αποκτήσει έλεγχο της συσκευής του μέσω διαδικτύου ή και offline.


Ωστόσο, παραμένουν αρκετά ερωτηματικά. Πρώτον, ποιός είναι διατεθειμένος να δώσει $1.100 για μια τέτοια συσκευή, δεύτερον, πόσο καλαίσθητη θα είναι με τόσους διακόπτες πάνω της και τρίτον, σε ποιούς χρήστες απευθύνεται. Διότι ο απλός χρήστης, σίγουρα θα έχει πάθει τη "ζημιά" πολύ προτού αντιληφθεί ότι πρέπει να "κατεβάσει" τους διακόπτες... Ωστόσο, ο ίδιος ο McAfee υποστηρίζει πως οι virtual διακόπτες (τα quick toggles, ας πούμε), είναι το "75% των προβλημάτων μας αυτή τη στιγμή", και πως τα specs της συσκευής θα είναι "επαναστατικά".
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment