Πώς θα κάνετε "force reset" στο smartphone σας, αν κολλήσει

Κάποτε όλα τα κινητά είχαν αφαιρούμενες μπαταρίες και η ζωή ήταν εύκολη για όσους αντιμετώπιζαν ζητήματα με συσκευές που πάγωναν και δεν ανταποκρίνονταν στις εντολές του χρήστη τους. Τι κάναμε; Βγάζαμε το καπάκι, αφαιρούσαμε την μπαταρία, την επανατοποθετούσαμε, ενεργοποιούσαμε τη συσκευή και... όλα καλά. Σήμερα, ωστόσο, ολοένα και περισσότερες συσκευές, ειδικότερα smartphones, "υιοθετούν" τη λύση της μη αφαιρούμενης μπαταρίας και το force reset τους, σε περίπτωση που σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις εντολές μας, δεν είναι το ίδιο εύκολο. Ή μήπως, τελικά, είναι;Ο τρόπος υπάρχει, είναι πανεύκολος, το μόνο πρόβλημα είναι ότι διαφοροποιείται, σε αρκετές περιπτώσεις, ανάλογα με το μοντέλο που διαθέτετε. Αν, λοιπόν, δε γνωρίζετε πώς να κάνετε force reset στη δική σας συσκευή, διαβάστε τις ακόλουθες γραμμές.
- Αν έχετε iPhone: Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Power και Home, μέχρι το τηλέφωνο να κλείσει εντελώς. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το.
- Αν έχετε Samsung, LG, Huawei και Asus (Android μοντέλα): Κρατήστε πατημένο τοPower button, για όση ώρα χρειαστεί μέχρι το τηλέφωνο να κλείσει. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το και πάλι.
- Αν έχετε Sony και HTC (Android μοντέλα): Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Power καιVolume Up ταυτόχρονα, μέχρι το τηλέφωνο να απενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, ενεργοποιήσετε το κανονικά. Σημειώστε ότι κάποια Sony, όπως π.χ. το Xperia Z2, διαθέτουν ειδικό reset button.
- Αν έχετε Motorola ή Nokia Lumia: Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Power και Volume Down, μέχρι να κλείσει η συσκευή σας. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε την, αν δεν ανοίξει μόνη της.
Με αυτές τις οδηγίες, θα είναι για εσάς πιο εύκολο να πραγματοποιήσετε το force reset, χωρίς να ψάχνεστε με δοκιμές συνδυασμών πλήκτρων, αρκεί να θυμάστε τι πρέπει να κάνετε ανάλογα με το μοντέλο που διαθέτετε. Σημειώστε ότι, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να είστε υπομονετικοί, καθώς μπορεί το reset να μην πετύχει με την πρώτη.
Όπως και να έχει, εκείνο που ευχόμαστε όλοι είναι να μην κολλάει το κινητό μας και να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε τέτοιες λύσεις, αν όμως μας προκύπτει, δεν είναι κακό να έχουμε τη λύση (και το συνδυασμό των πλήκτρων) στο... μυαλό μας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 σχόλια:

Unknown είπε...

ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ SAMSUNG GALAXY A5 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???

Unknown είπε...

ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ SAMSUNG GALAXY A5 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???

Unknown είπε...

Εχω το vodafone smart 4 turbo και δεν ανοιγει. Τι να κανω;

Unknown είπε...

Εχω το vodafone smart 4 turbo και δεν ανοιγει. Τι να κανω;