Το μέλλον των εισιτηρίων θα βρίσκεται σε υπέρηχους

Τα εισιτήρια στη φυσική, χάρτινη μορφή τους ενδέχεται να αποτελέσουν παρελθόν αν το ψηφιακό σύστημα “Presence” της εταιρείας Ticketmaster “πιάσει”. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ticketing συνεργάστηκε με την εταιρεία “δεδομένων-μέσω-ήχου” Lisnr για την υλοποίηση μίας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί υπέρηχους για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ της συσκευής σας (π.χ smartphone) και της εταιρείας που διοργανώνει κάποια συναυλία για παράδειγμα στον χώρο της εκδήλωσης. Το όφελος για τους καταναλωτές είναι βεβαίως η ταχύτερη είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ για την Ticketmaster ότι γνωρίζει ποιος βρίσκεται στην εκδήλωση, με στόχο να μειώσεις τις απάτες.
Η τεχνολογία της Lisnr χρησιμοποιεί αυτό που ονομάζει η ίδια “Smart Tones” στο δύσκολο να ακουστεί εύρος συχνοτήτων των 18,7-19,5kHz για τη μετάδοση δεδομένων μεταξύ συμβατών συσκευών. Οι διοργανώτριες εταιρείες μπορούν να τοποθετούν δέκτες γύρω από τον χώρο της εκδήλωσης ή της συναυλίας, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν ακριβώς που βρίσκονται οι άνθρωποι ώστε να στέλνουν ειδικά προσαρμοσμένα μηνύματα όπως “επιστρέψτε στις θέσεις σας”. Σύμφωνα με το VentureBeat, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξακρίβωση της ταυτότητας των συμμετεχόντων σε μία εκδήλωση ή όσων παρακολουθούν μία συναυλία ακόμα και αν μιλάμε για “εκατοντάδες εκατομμύρια εισιτήρια” και πως η τεχνολογία πρόκειται να λανσαριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Στα μελλοντικά σχέδια της Ticketmaster επίσης συμπεριλαμβάνεται η χρήση της τεχνολογίας για αγορές από τους επισκέπτες και τους παραβρισκόμενους χωρίς την χρήση πιστωτικών καρτών ή τη χρήση της τεχνολογίας NFC, καθώς και για να δώσει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να έχουν μία περισσότερο στενή σχέση με τους fans.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment