Nokia 3 Hands-On Review για νεαρούς και μη

Όλοι συμφωνούμε ότι η Nokia ήταν η εταιρεία που μας έλειψε αρκετά, καθώς αποτέλεσε ίσως το κορυφαίο brand των 90s – 00s στον κόσμο των συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας. Η HMD Global που πλέον έχει αναλάβει την «ανασύσταση» και «αναγέννηση» του Nokia brand από τις αρχές του 2017 έχει ετοιμάσει ένα ισχυρό line-up νέων συσκευών που έχουν ως στόχο να καλύψουν όλες τις κατηγορίες των χρηστών, ξεκινώντας από τους πιο «απλούς» users (Nokia 3310 2017 edition και Nokia 3 / 5 / 6) και φτάνοντας (στο κοντινό μέλλον) μέχρι στους λάτρεις των πιο ισχυρών high-end συσκευών (Nokia 8 / 9). Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να τεστάρουμε το Nokia 3, μία πρόταση που διακρίνεται για το «νεανικό» και «trendy» προσανατολισμό της.
Elegant design
Βγάζοντας το Nokia 3 από τη συσκευασία του, την προσοχή μας αμέσως τραβάει το sleek design του. To αλουμίνιο είναι το κύριο υλικό κατασκευής, για αυτό και όπως αντιλαμβάνεστε η συσκευή βγάζει ένα “premium” feeling που σε καμία περίπτωση δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Το διαστάσεων 143,4x71,4x8,5mm Nokia 3 «ζυγίζει» περίπου 140 γραμμάριακαι έρχεται με ενιαία unibody κατασκευή που ενισχύει την ανθεκτικότητα του. Σε σχεδιαστικό επίπεδο, το Nokia 3 ξεχωρίζει για τις προσεκτικά χαραγμένες καμπύλες του, ενώ το back plateτου είναι εξαιρετικά «λείο», με αποτέλεσμα η συσκευή να γλιστράει εύκολα.
Nokia 3 (14)
Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των buttons στην δεξιά πλευρά θα συναντήσετε το power / lock button, όπως και τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενώ στην αριστερή πλευρά θα βρείτε τα trays που μπορούν να φιλοξενήσουν τις SIM και microSD κάρτες. Στο επάνω τμήμα υπάρχει το κλασικό audio input jack των 3.5 ιντσών, ενώ στην κάτω πλευρά θα βρείτε την microUSB θύρα για την φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, όπως επίσης και το ηχείο της συσκευής.
Nokia 3 (10)
Nokia 3 (1)

Στιβαρό, ανθεκτικό, όμορφο εξωτερικά και αρκετά άνετο στο χέρι, το Nokia 3 σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει με τη σχεδίαση του, η οποία επιχειρεί να προσφέρει την maximum ευκολία χρήσης σε συνδυασμό με μία άνετη και ξεκούραστη εμπειρία.
Στα… ενδότερα!
Από το πρώτο boot του Nokia 3, η οθόνη του καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αν και το IPS LCD display με ανάλυση στα 720p δύσκολα προκαλεί τον θαυμασμό, παρόλα αυτά η 5ιντσή οθόνη του κάνει αν μη τι άλλο πολύ καλά τη δουλειά της. Η καθαρή ευκρίνεια, τα ζεστά χρώματα του display σε συνδυασμό με το ανθεκτικό 2.5D Gorilla Glass της Corning είναι σίγουρα τα μεγάλα πλεονεκτήματα της οθόνης του Nokia 3, η οποία διαθέτει ένα 67.3% screen-to body ratio. Μοναδική «παραφωνία» σε ότι έχει να κάνει με το display αφορά στην απόκριση της οθόνης, καθώς υπήρξαν στιγμές που παρατηρήσαμε μία μικρή «καθυστέρηση»στο άγγιγμα.
Nokia 3 (9)
Προχωρώντας στην περαιτέρω ανάλυση των tech specs του Nokia 3, στην καρδιά του «Βενιαμίν» των νέων Nokia βρίσκεται ένα quad-core MediaTek MT6737 SoC, που αποτελείται από 4 πυρήνες Cortex A53 χρονισμένους στα 1.3GHz με τη μνήμη RAM να ανέρχεται στα 2GB, ενώ τη διαχείριση των γραφικών αναλαμβάνει μία Mali-T720MP1 GPU. Ο παραπάνω συνδυασμός σίγουρα δεν παράγει επιφωνήματα θαυμασμού, ωστόσο ανοίγει την πόρτα σε έναν “basic” κόσμο mobile επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει ότι το «μικρό» της οικογένειας των νέων Nokia θα σας κρατήσει συντροφιά στις περιηγήσεις σας στα διασημότερα social media, καλύπτοντας τις entertainment και Internet browsing ανάγκες σας. Το AnTuTu score του Nokia 3, ανέρχεται στους 27763 πόντους και σίγουρα είναι μία συσκευή που δεν χρειάζεται να την «πουσάρετε» πολύ και να την ζορίσετε. Στην πλευρά του λειτουργικού θα βρείτε μία clean cut version του Android Nougat 7.0, η οποία διακρίνεται για τον απλό και λιτό χαρακτήρα της, αλλά και τα γρήγορα updates της.
Antutu Nokia 3
Nougat Nokia 3
Σε ότι έχει να κάνει με το storage, το Nokia 3 έρχεται με 16GB, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα, καθώς η ύπαρξη της microSD slot που σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε μία SD Card με χωρητικότητα που φτάνει τα 256GB είναι σίγουρο ότι θα καλύψει (και με το παραπάνω) τις «αυξημένες» ανάγκες σας. Φτάνοντας, στον τομέα του connectivity, το Nokia 3 ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα features που αναζητάει ένας χρήστης, υποστηρίζοντας 4G LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 4.0, GPS (με A-GPS) και NFC, ενώ υπάρχει και ο πομπός radio FM (με RDS) για τους φανατικούς λάτρεις του ραδιοφώνου. Τέλος, η «μικρή» συσκευή της Nokia υποστηρίζει και τεχνολογία USB OTG.
Nokia 3 (5)
Κάμερα και αυτονομία
Με κόστος στα 160 ευρώ (απευθύνεται κυρίως σε teenagers που τα χρήματα δεν τρέχουν από τις τσέπες τους), το Nokia 3 φέρει selfie και main camera sensors που μπορεί ναι μεν να μην προσφέρουν κορυφαία ποιότητα, αλλά αν μη τι άλλο δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη του Nokia 3 να τραβήξει αρκετά «συμπαθητικές» φωτογραφίες. Η primary κάμερα της συσκευής προσφέρει ανώτερη ανάλυση φωτογραφιών στα 8MP με διάφραγμα f/2.0, δυνατότητα autofocus και LED Flash, ενώ παράλληλα υποστηρίζει λειτουργίες geo-tagging και touch focus, όπως επίσης και video recording στα 720p (30 fps). Όσον αφορά την εμπρόσθια κάμερα και αυτή με τη σειρά της προσφέρει 8MP ανώτερης ανάλυσης και Field Of View (FOV) στις 84 μοίρες, εξασφαλίζοντας ότι χρειάζονται οι selfie lovers.
Nokia 3 (16)
Δοκιμάζοντας την κάμερα του Nokia 3 δεν μπορούμε να πούμε ότι απογοητευτήκαμε, καθώς σίγουρα για την κατηγορία στην οποία ανήκει δεν τα πήγε κι άσχημα, με το HDR μάλιστα να εκμεταλλεύεται πλήρως το διαθέσιμο φως και το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό και εξαιρετικά καθαρό, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (το Nokia 3 υπενθυμίζουμε ανήκει στην low-budget κατηγορία). Παρακάτω ακολουθεί ένα δείγμα των φωτογραφικών δυνατοτήτων του Nokia 3…
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment