Πώς τα μεγάλα smartphones κατατρόπωσαν τα τάμπλετ

Τα smartphones είναι συχνά οι κύριες συσκευές που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να συνδεθούν στο διαδίκτυο και ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους αυξάνονται ραγδαία. Τα μεγάλα smartphones έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημία στην αγορά των τάμπλετ. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της ερευνητικής εταιρείας Forrester οι παγκόσμιες πωλήσεις των τάμπλετ μειώθηκαν για πρώτη φορά το 2015, ωστόσο εφέτος αναμένεται να παρατηρηθεί και μείωση στη χρήση τους. Ειδικότερα, κατά την επόμενη πενταετία, ο αριθμός των εν χρήσει τάμπλετ αναμένεται να παρουσιάσει μείωση 1% ετησίως, ενώ ο αριθμός των smartphones εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 7% ετησίως.
Υπαίτια για την πτώση στις πωλήσεις τάμπλετ είναι τα μεγάλα smartphones. Υπολογίζεται ότι στις αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτή της Κίνας και της Ινδίας, οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων (το 65% των Κινέζων καταναλωτών και το 62% των Ινδών) χρησιμοποιούν smartphones με μεγάλη οθόνη, που κυμαίνεται μεταξύ των 5 και των 6 ιντσών σε διαγώνιο. Παράλληλα, μόνο το 6,4% του πληθυσμού στην Κίνα και το 1,1% στην Ινδία έχουν τάμπλετ, σύμφωνα με τη Forrester. Τα smartphones είναι συχνά οι κύριες συσκευές που χρησιμοποιούν χρήστες για να συνδεθούν στο διαδίκτυο και ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις των smartphones αυξάνονται ραγδαία.
 Η μεγαλύτερη οθόνη των smartphones επιτρέπει περισσότερες δραστηριότητες και υπονομεύει τη χρήση των τάμπλετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση τάμπλετ είναι υψηλότερη σε ανεπτυγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία), όπου μόνο το 33% και το 23% αντίστοιχα των ενήλικων καταναλωτών έχουν smartphones με μεγάλες οθόνες. Οι εκτιμήσεις ωστόσο δείχνουν ότι το 36% των χρηστών smartphone στις χώρες αυτές σχεδιάζει να αγοράσει ένα smartphone μεγάλης οθόνης στο εγγύς μέλλον.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment