0.1% το Windows Phone, Android & iOS μονοπωλούν την αγορά

Αν και ήταν εμφανές ότι το mobile OS της Microsoft δεν έχει πολλά περιθώρια στην αγορά, η εταιρεία ερευνών IDC έρχεται να επιβεβαιώσει και επίσημα το μονοπώλιο των Android και iOS, ενώ το Windows Phone πήρε το 0.1% για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Το Android έχει πλέον την πρωτιά με το 85% της αγοράς στην κατοχή του, αφήνοντας το 14.7% για την Apple και το iOS. Το τέταρτο τρίμηνο του 2017, το iOS αναμένεται να ανεβάσει τα ποσοστά του με την έλευση των νέων iPhones. Το ίδιο είχε γίνει το 2016, όπου συνέπιψε με την ατυχία της Samsung με το Galaxy Note 7 και μάλιστα η Apple πήρε για λίγο την πρωτιά από την Samsung ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο (αλλά η Samsung επέστρεψε). 
Οι διάφορες προσφορές και εκπτώσεις βοήθησαν τη Samsung στην προώθηση των Galaxy S7, ενώ η ζήτηση για τα Samsung Galaxy S8 ήταν επίσης πολύ μεγάλη, όπως και στα low-end μοντέλα. Οι σειρές A και J, έκαναν σημαντικές πωλήσεις. Από την άλλη, η Apple σημείωσε μικρή πτώση από την περασμένη χρονιά, πέφτοντας στα 50.7 εκατ. κομμάτια από τα 51.2 εκατ. Η IDC περιμένει ισχυρή ζήτηση για τα iPhones το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και ειδικά το 2018. Η Huawei ακολουθεί με 34.6 εκατ. αποστολές smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2017. 
Όπως και η Samsung, το portfolio της εταιρείας διαθέτει high-end μοντέλα όπως P10, Mate 9 και low/mid-range, όπως η σειρά Y και τα Honor. H Oppo ανεβαίνει επίσης με το Oppo R9s να κάνει σημαντικές πωλήσεις, ενώ και η Vivo τα πηγαίνει πολύ καλά. Σύμφωνα με την IDC, η μέση τιμή πώλησης των smartphones το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν στα 220 δολάρια, σημειώνει πτωτική πορεία και αναμένεται να συνεχίσει. Το 2021, η εταιρεία προβλέπει ότι η μέση τιμή θα πέσει στα 198 δολάρια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment