Ubuntu στο Windows Store των Windows 10

Η Microsoft έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να προσφέρει εγγενή υποστήριξη στο Ubuntu, μέσα από το λειτουργικό της Windows 10.
Τώρα, η εταιρεία φαίνεται να προχώρησε ένα βήμα παρακάτω:
Έτσι, μπορείτε πλέον να πραγματοποιήσετε τη λήψη του Ubuntu απευθείας από το Windows Store. Η εγκατάσταση ενός ολόκληρου λειτουργικού συστήματος έγινε τόσο εύκολη όσο η λήψη μιας εφαρμογής από το Store της εταιρείας.
Το “εύκολη” όμως είναι σχετικό.
Η λειτουργία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Windows Insider. Θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε εκ των προτέρων το Windows Subsystem for Linux.
Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή είναι η γραμμή εντολών Ubuntu και δεν προορίζεται για την εκτέλεση γραφικών εφαρμογών. Έτσι η χρήση της διανομής μέσα από την πλατφόρμα των Windows προορίζεται κυρίως για τους προγραμματιστές και τους διαχειριστές συστημάτων. Φυσικά υπάρχει πάντα η λύση της προσθήκης ενός GUI που θα τρέχει όμως με αρκετά προβληματάκια. Η προσθήκη της δημοφιλούς διανομής στο Windows Store δεν κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά εξοικονομεί μια δύο πληκτρολογήσεις στη γραμμή εντολών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment