Εταιρεία “τσιπάρει” εργαζομένους για καλύτερες επιδόσεις

Τσιπ στους εργαζομένους της αποφάσισε να εμφυτεύσει η Three Square Market (32M) -μια εταιρεία στις ΗΠΑ- προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους. Η εμφύτευση τσιπ στους εργαζομένους της Three Square Market (32M) είναι εθελοντική και αποσκοπεί στη βελτίωση των επιδόσεων τους. Η εταιρεία από το Γουισκόνσιν αναμένει πάνω από 50 μέλη του προσωπικού της να δεχτούν την εμφύτευση τσιπ την επόμενη εβδομάδα. Όσοι υπάλληλοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν θα τους τοποθετηθεί ένα τσιπ ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID) μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Το τσιπ θα έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και μετά την εμφύτευση οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εκτελούν μια σειρά από συνηθισμένες εργασίες γραφείου με ένα απλό κούνημα του χεριού τους.
 Το τσιπ κάνει χρήση της τεχνολογίας επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) και είναι παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στις πιστωτικές κάρτες για ανέπαφες πληρωμές και στα συστήματα πληρωμής μέσω κινητού. Το ίδιο είδος τσιπ έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τους εργαζομένους της Σουηδικής Epicenter. Ο Todd Westby, CEO της εταιρείας ανέφερε ότι προβλέπει η τεχνολογία RFID να χρησιμοποιείται στις περισσότερες εργασίες όπως οι αγορές, το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, η χρήση φωτοτυπικών μηχανημάτων, η είσοδος στους υπολογιστές, το ξεκλείδωμα των τηλεφώνων, η ανταλλαγή επιχειρηματικών καρτών και η πληρωμή σε άλλα τερματικά τεχνολογίας RFID. Σύμφωνα με τον T. Westby, όταν το προσωπικό έμαθε για το “τσιπάρισμα” κάποιοι ήταν διστακτικοί και κάποιοι ενθουσιάστηκαν. Σταδιακά, πάνω από τους μισούς εργαζομένους επέλεξαν να συμμετάσχουν εθελοντικά.
Το κόστος του τσιπ ανέρχεται στα 300 δολάρια. Το τσιπ δεν θα περιλαμβάνει GPS, οπότε οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι ήσυχοι ότι η εταιρεία δεν θα τους παρακολουθεί. Επίσης η εταιρεία καθησυχάζει ότι το τσιπ, εφόσον δεν συνδέεται στο ίντερνετ, δεν ενέχει πιθανότητα χακαρίσματος. Βέβαια, η εταιρεία θα μπορεί να παρακολουθεί ενδεχομένως το πως ξοδεύουν οι εργαζόμενοι τον χρόνο τους κι αν πραγματοποιούν τις απαιτούμενες εργασίες. Αν οι εργαζόμενοι στην πορεία αποφασίσουν, μπορούν να αφαιρέσουν το τσιπ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment