Spyware στα κινητά BLU ταξιδεύει..στην Κίνα!

Τα κινητά της BLU μας έχουν απασχολήσει στο παρελθόν καθώς έχουν κατηγορηθεί ότι στέλνουν παράνομα προσωπικά δεδομένα σε servers στην Κίνα, χωρίς φυσικά την συγκατάθεση των χρηστών. Μετά την «φασαρία» η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει το εργαλείο αναβάθμισης της Shanghai Adups Technology το οποίο υπήρχε εγκατεστημένο μέσα στις συσκευές της και το οποίο βρέθηκε να στέλνει στοιχεία κάθε 72 ώρες! Όπως φαίνεται όμως η ιστορία αυτή δεν τελείωσε καθώς η Kryptowire ανακάλυψε ότι στο BLU Grand M υπάρχει ακόμη εγκατεστημένο το software αυτό. Το συγκεκριμένο κινητό ανήκει στην low end κατηγορία και το κόστος του βρίσκεται κοντά στα 70 δολάρια.
Οι εταιρείες ασφαλείας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι και άλλα low end κινητά πιθανόν χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή. Άλλωστε το spyware αυτό έχει ήδη βρεθεί και στο Χ16S της Cubot! Μήνες λοιπόν μετά από τον ντόρο που προκάλεσε η Adups με το λογισμικό της συνεχίζει να στέλνει κρυφά δεδομένα στους servers της παίρνοντας τον έλεγχο του καναλιού «command and control». Αυτό φυσικά επιτρέπει στο λογισμικό να εγκαθιστά εφαρμογές, να παίρνει screenshots, να κάνει κλήσεις ή ακόμη και να σβήσει τα πάντα μέσα από το κινητό. Η Kryptowire η οποία και ανακάλυψε το πρόβλημα αυτό προειδοποιεί τους χρήστες ότι είναι εύκολο για μια εφαρμογή να εκμεταλλευτεί τo κενό ασφαλείας που υπάρχει στις παλαιότερες εκδόσεις του MTKLogger, μιας εφαρμογής για όλα τα MediaTek chipsets.
Από την στιγμή που υπάρξει παραβίαση όλα τα προσωπικά δεδομένα όπως browsing history, πληροφορίες GPS κλπ είναι στην διάθεση του κάθε επιτήδειου. Τώρα θα μας πείτε…η BLU μας πείραξε; Εδώ όλα μας τα δεδομένα είναι στην διάθεση της Google και όλων των κοινωνικών δικτύων. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε δώσει την προσωπική μας συγκατάθεση για οποιαδήποτε πιθανή μεταφορά δεδομένων.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment