ΤΙ να κάνετε όταν δεν φορτίζει το Android smartphone

Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά συμβαίνει καμία φορά. Έχετε πρόβλημα με τη φόρτιση του Android smartphone σας. Δεν είστε ο μόνος, αφού αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί Android χρήστες.
Με τη βοήθεια του secnews, σας προτείνουμε κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, προτού αρχίσετε να πανικοβάλλεστε, για να εντοπίσετε την αιτία της μη φόρτισης του Android smartphone σας και τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, πριν πάτε τη συσκευή σας σε τεχνικό.
1. Δοκιμάστε μία απλή επανεκκίνηση
Θέστε το Android κινητό σας εκτός λειτουργίας και ανοίξτε το ξανά. Πριν αρχίσετε να κάνετε οτιδήποτε άλλο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας, αυτή είναι η πρώτη λύση θα πρέπει να δοκιμάσετε. Ορισμένες εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο μπορεί να επηρεάσουν την μπαταρία. Με την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, αναγκάζετε τη συσκευή σας να λειτουργήσει χωρίς αυτές τις εφαρμογές.
2. Δοκιμάστε ένα άλλο καλώδιο φόρτισης
Το καλώδιο φόρτισης είναι μια πολύ συνήθης αιτία διακοπής της φόρτισης. Οι συστροφές που κάνει κατά τη χρήση του ενδεχομένως να διακόψουν τη συνέχεια των εσωτερικών του συνδέσεων ή των εσωτερικών του συρματώσεων. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε περισσότερα από ένα καλώδιο κάπου στα συρτάρια σας, από άλλες συσκευές σας που έχουν τον ίδιο τύπο θύρας σύνδεσης, οπότε δοκιμάστε να αλλάξετε το καλώδιο για να δείτε αν αυτό είναι το πρόβλημα.
3. Η θύρα USB χρειάζεται επισκευή
Η συνεχής σύνδεση και αποσύνδεση μπορεί να έχουν μετακινήσει μερικές από τις μεταλλικές επιφάνειες στο εσωτερικό της USB θύρας. Αν συμβεί, δε γίνεται καλή επαφή και το τηλέφωνο σας προφανώς δε θα φορτιστεί ή θα φορτίζει πολύ αργά.
Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και αφαιρέστε την μπαταρία. Ζητήστε από έναν φίλο σας να φωτίζει συνεχώς με ένα φακό τη θύρα, για να βλέπετε καλύτερα και, με μια οδοντογλυφίδα (ή κάτι εξίσου μικρό), ανασηκώστε τις μικρές ακίδες της θύρας. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό για να μην προκαλέσετε μόνιμη βλάβη.
4. Ο φορτιστής δε λειτουργεί
Αν έχετε ένα φορτιστή που μπορεί να διαχωριστεί από το καλώδιο φόρτισης, αυτό είναι μια άλλη πιθανότητα και αιτία βλάβης. Η συνεχής αφαίρεση του καλωδίου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην USB θύρα. Αλλά και ο ίδιος ο φορτιστής, ως μία ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί κάποια στιγμή να καεί. Για να ελέγξετε εάν ο φορτιστής είναι προβληματικός, δοκιμάστε ένα άλλον.
Ζητήστε από έναν φίλο σας να δοκιμάσετε τον δικό του ή μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα νέο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη συσκευή με τον υπολογιστή σας. Αν φορτίζει, η αγορά ενός νέου φορτιστή φαίνεται να είναι πολύ καλή ιδέα.
5. Είναι καιρός για μια νέα μπαταρία;
Με τον καιρό, η κακή συμπεριφορά σας προς την μπαταρία μπορεί να είναι παράγοντας που θα την αποδυναμώσει. Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε την μπαταρία, αλλά οι κακές συνήθειες φόρτισης μπορεί να επιταχύνουν την διαδικασία. Εάν δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπαταρία μόνοι σας, πάντως, αυτό θα μπορούσε να είναι η τέλεια δικαιολογία για να πάρετε επιτέλους αυτό το τηλέφωνο που έχετε βάλει στο μάτι εδώ και καιρό…
Τα εμφανή σημάδια ότι χρειάζεστε μία νέα μπαταρία είναι αν είναι ελαφρά φουσκωμένη ή ανοιγμένη σε κάποιο σημείο της. Βγάλτε την μπαταρία και τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια και να προσπαθήστε να την γυρίσετε. Αν περιστρέφεται (ή τραμπαλίζεται), έστω και λίγο, ήρθε η ώρα για μια νέα μπαταρία. Ένα άλλο σημάδι ότι η μπαταρία σας πνέει τα λοίσθια, είναι ότι δεν θα έχει πια ένα τέλος η φόρτισή της. Ή όταν η ζωή της μπαταρίας μειώνεται από το 100% στο 50% αμέσως μετά τη φόρτιση. Αν το Android τηλέφωνο σας έρχεται με μία ενσωματωμένη μπαταρία που δεν απομακρύνεται εύκολα με το χέρι, θα πρέπει να το πάτε σε ένα τοπικό κατάστημα επισκευής που διαθέτουν τα εργαλεία για να την αλλάξουν.
6. Καθαρίστε τις θύρες
Μάλλον θα εκπλαγείτε με το πόση σκόνη και ψίχουλα μπορούν να μπουν στο τηλέφωνό σας. Η καθαριότητα στις ηλεκτρονικές συσκευές, γενικότερα, είναι απαραίτητη, και η έλλειψη της αποτελεί συνήθης αιτία βλαβών. Αν μπορείτε, χρησιμοποιώντας ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα, απομακρύνετε την σκόνη και τα διάφορα υπολείμματα. Αν όχι, δοκιμάστε να φυσήξετε δυνατά με το στόμα όλες τις θύρες. Ίσως βοηθήσει να απομακρυνθούν τα κομματάκια καπνού από τα τσιγάρα σας που έχουν φωλιάσει εκεί μέσα.
7. Εγκαταστήστε το Ampere (Αμπέρ)
Για να γνωρίζετε αν το Android τηλέφωνό σας φορτίζει πραγματικά, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Ampere. Είναι δωρεάν από το Google Play και σας δίνει όλα τα είδη των πληροφοριών σχετικά με την υγεία και την απόδοση της μπαταρίας σας. Μπορείτε να δείτε πόσο ρεύμα καταναλώνετε στο στάδιο της επεξεργασίας, την ταυτότητα κατασκευής, την Android έκδοση, τη θερμοκρασία και αν εργάζεστε με την μπαταρία ή με ένα AC φορτιστή.
8. Χρησιμοποιήστε τον αρχικό φορτιστή
Είναι κάτι που κάνετε σίγουρα αρκετοί από εσάς. Δεν μπορείτε να βρείτε το νέο σας φορτιστή, έτσι αρπάζετε το παλιό του τηλεφώνου σας, απλά επειδή το βύσμα ταιριάζει. Οι φορτιστές όμως πληρούν ορισμένες προδιαγραφές τάσης και έντασης για κάθε τηλέφωνο. Εάν δε χρησιμοποιήσετε τον αρχικό φορτιστή, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια αργή φόρτιση, ή το τηλέφωνο ενδέχεται να μη φορτίζει καθόλου. Υπάρχουν ορισμένα τηλέφωνα που δε θα φορτίζουν ή δεν εκκινούν, αν δε χρησιμοποιείτε το πρωτότυπο φορτιστή. Επίσης, μερικά τηλέφωνα μπορεί να απαιτήσουν έως και δεκαπέντε λεπτά μέχρι να σας δείξουν αν φορτίζονται.
Η μη δυνατότητα φόρτισης της συσκευής σας είναι μία βλάβη που όλοι θα συναντήσετε αργά ή γρήγορα. Χάρη σε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, θα είστε προετοιμασμένοι για το πώς να χειριστείτε την κατάσταση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment