ING: Πωλήσεις αποκλειστικά ηλεκτρικών Ι.Χ. από το 2035

Αρκετά σύντομα θα ξεπερασθούν όλα τα εμπόδια τα οποία αποθαρρύνουν σήμερα τους Ευρωπαίους καταναλωτές από το να επιλέξουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, όπως υποστηρίζουν σε μελέτη τους αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας ING. Έτσι, όπως υποστηρίζουν το μερίδιο της ηλεκτροκίνησης θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια με τόσο αλματώδεις ρυθμούς, που από το 2035 στη “Γηραιά Ήπειρο” θα είναι ηλεκτρικά όλα τα καινούρια οχήματα που πωλούνται.
Όσον αφορά τα εμπόδια που θα επιλυθούν τα επόμενα χρόνια, οι αναλυτές αναφέρουν την υψηλή τιμή των μπαταριών, τη σχετικά περιορισμένη αυτονομία και το μεγάλο χρονικό διάστημα φόρτισης.
Εμπόδια που, όταν γίνουν παρελθόν, σύμφωνα με τους αναλυτές τα ηλεκτρικά Ι.Χ. θα γίνουν εξίσου ελκυστικά με τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Στη μελέτη σημειώνεται παράλληλα πως, ενόψει αυτής της εξέλιξης, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία σημαντική πρόκληση, αφού αυτή τη στιγμή κατέχουν μερίδιο μόλις 3% στην παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου. Έτσι, για να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση θα παραμείνουν εξαρτημένες από χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, τόσο για μπαταρίες όσο και για άλλα εξαρτήματα. Site: TheNextWeb
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment