LG Q8: Το νέο "multimedia powerhouse" της LG

Μετά το LG Q6, ένα ακόμα smartphone της Q σειράς ανακοινώνεται από την LG. Το LG Q8 χαρακτηρίζεται από την εταιρία ως μια πιο compact εκδοχή ενός “multimedia powerhouse”, δίνοντας έμφαση στην εικόνα και τον ήχο. Στα χαρακτηριστικά συναντάμε οθόνη QHD IPS 5.2 ιντσών, μαζί με μία δευτερεύουσα IPS, Snapdragon 820, 4GB RAM και επεκτάσιμο χώρο 32GB. Στο πίσω μέρος έχουμε μια dual-camera με 16MP και 8MP (wide) φακούς, ενώ οι selfies βασίζονται στην 5MP wide κάμερα στο μπροστά μέρος. Η μπαταρία είναι 3.000mAh και έρχεται με Android 7.0 Nougat. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2017 — Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα την ‘άφιξη’ του νέου Q8, του πιο πρόσφατου, κομψού και ανθεκτικού smartphone της LG, το οποίο κληρονόμησε τα βασικά χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της LG – της ‘prosumer’ V σειράς. Ως το δεύτερο μοντέλο που ανακοινώθηκε από τη νέα σειρά Q της LG, το Q8 είναι ειδικά σχεδιασμένο για εύκολη χρήση με το ένα χέρι, διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες φορητότητας, προσφέρει Hi-Fi ήχο, σχεδόν επαγγελματικές δυνατότητες λήψης βίντεο και φωτογραφιών, ανθεκτικότητα στο νερό και τη σκόνη και όλα αυτά σε compact μέγεθος.
Το Q8 επιβεβαιώνει την ισχυρή κληρονομιά και τεχνογνωσία της LG στη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση, με την ενσωμάτωση λειτουργιών όπως το Steady Record 2.0 που επιτρέπει τη σταθερή και χωρίς κραδασμούς λήψη βίντεο. Όπως τα περισσότερα high-end smartphone της LG, έτσι και το Q8 έχει στο πίσω μέρος του ενσωματωμένη dual κάμερα, ιδανική για την αποτύπωση μεγάλων εσωτερικών χώρων και πανοραμικών τοπίων, καθώς και μπροστινή κάμερα με φακό ευρείας γωνίας για καταπληκτικές ομαδικές φωτογραφίες ‘wefies’. Με ένα ευρυγώνιο φακό 120 μοιρών και ένα κανονικό φακό 83 μοιρών στο μπροστινό μέρος και έναν ευρυγώνιο φακό 135 μοιρών και έναν κανονικό φακό 78 μοιρών στο πίσω μέρος, το LG Q8 είναι πραγματικά το όνειρο κάθε ερασιτέχνη φωτογράφου.
Ταυτόχρονα, το LG Q8 πηγαίνει και τον ήχο στο επόμενο επίπεδο. Η λειτουργία Hi-Fi Recording χρησιμοποιεί δύο εξαιρετικά ευαίσθητα μικρόφωνα AOP (Acoustic Overload Point) που είναι ικανά να ηχογραφήσoυν σε υψηλή ευκρίνεια, με σαφή και καθαρό ήχο ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον, ενώ τα αρχεία ήχου αποθηκεύονται σε LPCM (Linear Pulse Code Modulation) 24 bit / 48 kHz, μορφή που χρησιμοποιείται και στη βιομηχανία ταινιών. Ως ένας από τους πρώτους κατασκευαστές smartphone που προσφέρει τη δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης στην εφαρμογή της κάμερας, στις συσκευές της, η LG έχει εξοπλίσει το Q8 με τη δυνατότητα να επεμβαίνει o χρήστης σε κάθε σημείο της διαδικασίας εγγραφής.
Το LG Q8 αυξάνει τον πήχη και στον ήχο καθώς είναι εξοπλισμένο με το Hi-Fi Quad DAC από την ESS Technology, έναν παγκόσμιο ηγέτη στα προϊόντα ήχου υψηλής απόδοσης. Το Quad DAC μειώνει τον λευκό θόρυβο κατά 50%, μετατρέπει μουσικά αρχεία σε ποιότητα Hi-Fi και προσφέρει καθαρό και πλούσιο ήχο, ο οποίος ξεπερνάει τον ήχο των συνηθισμένων συστημάτων ήχου των smartphones. Επιπλέον, με τη λειτουργία HD Audio Recorder ο χρήστης ηχογραφεί σε μορφή αρχείου lossless FLAC, με ρυθμό bit 24-bit και συχνότητα δειγματοληψίας 192 kHz, έχοντας εφάμιλλη ποιότητα με την ηχογράφηση σε ένα στούντιο, ενώ για τους πελάτες που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας ηχογράφησης υπάρχει η επιλογή Studio Mode.
Η προσαρμόσιμη δεύτερη οθόνη που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη βασική οθόνη βρίσκεται πάντα σε λειτουργία και παρουσιάζει ειδοποιήσεις και συντομεύσεις για εφαρμογές. Για τους λάτρεις των παιχνιδιών, η νέας γενιάς, συμβατή με Vulkan API, τρισδιάστατη μηχανή γραφικών, ζωντανεύει τα πιο δυνατά και απαιτητικά παιχνίδια στο κινητό με εξαιρετικά λεπτομερή γραφικά και ακριβή χρώματα.
Ταυτόχρονα, το LG Q8 μπορεί να υπερηφανεύεται και για την ανθεκτικότητα του στο νερό και τη σκόνη. Έχοντας πιστοποίηση IP67, το κινητό μπορεί να βυθιστεί με ασφάλεια μέχρι και ένα μέτρο κάτω από το νερό για έως και 30 λεπτά, γεγονός που κάνει το Q8 ανθεκτικό στις πιτσιλιές, στην άμμο και σε άλλα παρόμοια, πιθανά, καλοκαιρινά ατυχήματα. Η αδιαβροχοποίηση αυτή συνδυάζεται με το μεταλλικό πλαίσιο του κινητού που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των κραδασμών και προσφέρει επιπλέον προστασία στη συσκευή.
«Το LG Q8 είναι μία νέα προσθήκη στην πρόσφατη σειρά Q, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών που θέλουν την καλύτερη συσκευή δημιουργίας περιεχομένου χωρίς να πληρώνουν για επιπλέον χαρακτηριστικά που δε θέλουν ή δε χρειάζονται», δήλωσε ο κ. Juno Cho, Πρόεδρος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Το Q8 φέρει μεγάλο μέρος του DNA της προηγούμενης σειράς V, αλλά έχει σχεδιαστεί για χρήση με το ένα χέρι και με ευκολίες φορητότητας».
Το LG Q8 θα είναι αρχικά διαθέσιμο από αυτή τη βδομάδα σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές και από τον επόμενο μήνα στις αγορές της Ασίας."
Βασικά Χαρακτηριστικά: *
  • Επεξεργαστής: Qualcomm® Snapdragon™ 820 Mobile Platform
  • Οθόνη: - Κεντρική 5.2-ιντσών QHD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 570ppi) - Δευτερεύουσα IPS Quantum Display (160 x 1040 / 570ppi)
  • Μνήμη: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (μέχρι και 2TB)
  • Εμπρόσθια Κάμερα: 5MP Wide (F1.9 / 120°) 
    Πίσω Dual Κάμερα: 8MP Wide (F2.4 / 135°) / 16MP Standard (F1.8 / 78°)
  • Μπαταρία: 3,000mAh (embedded)
  • Λειτουργικό Σύστημα: Android 7.0 Nougat
  • Μέγεθος: 148.9 x 71.9 x 7.9mm
  • Βάρος: 146g
  • Δίκτυο: LTE / 3G / 2G
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Type-C
  • Χρώμα: Urban Titan
  • Διάφορα: Water and Dust Resistant (IP67) / Steady Record 2.0 / Hi-Fi Video Recording / HD Audio Recorder / Studio Mode / High AOP Mic / Second Screen / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / Fingerprint Sensor / Qualcomm Quick Charge™ 3.0
*Τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κάθε αγορά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment