Ravpower φορτίζει το κινητό σε μια ώρα!


Ηλιακοί φορτιστές και powerbanks υπάρχουν, αλλά η απόδοσή της είναι αρκετά μικρή, όπως θα γνωρίζετε αν ποτέ είχατε ένα. Ωστόσο, η χώρα μας έχει μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια του χρόνου και είναι κρίμα να μην εκμεταλλευόμαστε την ηλιακή ενέργεια, ειδικά το καλοκαίρι που περνάμε αρκετές ώρες στην παραλία. Αν, λοιπόν, έχετε σκοπό να περνάτε αρκετές ώρες κάτω από την ομπρέλα σας ή, ακόμη καλύτερα, σας αρέσει το camping, έχουμε την τέλεια λύση που μπορεί να κρατήσει φορτισμένα τα smartphones όλης της παρέας, για απεριόριστο αριθμό ημερών, αρκεί να έχει ήλιο!
Το RP-PC008 της Ravpower δεν είναι powerbank, όπως τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας που έχουμε δοκιμάσει, αλλά ένας ηλιακός φορτιστής. Αυτό σημαίνει πως δε μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια, αλλά μπορεί να φορτίσει έως και 2 συσκευές ταυτόχρονα (smartphones, tablets, μπαταρίες φωτογραφικών μηχανών, φακούς κ.λπ.), αρκεί να το "βλέπει" ο ήλιος. Το πρόβλημα των περισσότερων ηλιακών φορτιστών είναι η μικρή επιφάνεια των φωτοβολταϊκών τους στοιχείων. Το συγκεκριμένο μοντέλο λύνει το πρόβλημα καθώς έχει 3 μεγάλα ηλιακά panels, τα οποία "διπλώνονται" σαν φύλλα τετραδίου, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε πανεύκολα το φορτιστή μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά σας!
Διπλωμένος, έχει μέγεθος μικρού τετραδίου (με λίγο μεγαλύτερο πάχος, φυσικά). Ωστόσο, μόλις ξεδιπλωθεί, τα τρία panels του αρχίζουν να μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Μπορεί να αποδώσει έως 16 Watts, ενώ έχει δύο εξόδους USB, με απόδοση 2.4A έκαστη (12 Watts) ή 3.2A συνδυαστικά, αν λειτουργούν και οι δύο ταυτόχρονα (16 Watts). Αυτό σημαίνει πως μπορεί να φορτίσει πολύ γρήγορα τη συσκευή σας, αν το υποστηρίζει και η ίδια, ίσως και μέσα σε 60 λεπτά αν δεν έχει κάποια θηριώδη μπαταρία άνω των 3.500mAh.
Φυσικά, τα panels θέλουμε να είναι εκτιθεμένα στον ήλιο, αλλά το κινητό μας, όχι. Γι'αυτό μπορείτε να το τοποθετείτε μέσα στην ειδική "θήκη" που έχει αυτή η κατασκευή, ή κάτω από αυτήν. Ιδανικά, θα προτείναμε να έχετε τη συσκευή σας απενεργοποιημένη όσο φορτίζει μέσω του ηλιακού φορτιστή. Στη συσκευασία θα βρείτε δύο καλώδια USB σε microUSB και 4 μεταλλικούς κρίκους ώστε να "κρεμάσετε" το ηλιακό panel στο backpack σας ή όπου αλλού θέλετε.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment