iOS 11 - Καταγράψτε την οθόνη της iOS συσκευής

Η πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού iOS 11 της Apple, έρχεται και φέρνει μαζί της πλήθος νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων, καθώς όσα ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, είναι ενδεικτικά.
Το νέο λειτουργικό συμπεριλαμβάνει άλλο ένα νεόφερτο χαρακτηριστικό το οποίo δεν αναφέρθηκε επί της ουσίας στο WWDC 2017, την ενσωματωμένη καταγραφή οθόνης. Έως τώρα οι χρήστες που επιθυμούσαν να καταγράψουν οτιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη, θα έπρεπε να καταφύγουν σε κάποια επί πληρωμή εφαρμογή τρίτων κατασκευαστών ή σε μία πολύπλοκη διαδικασία με τη χρήση ενός υπολογιστή και της εφαρμογής QuickTime. Ήταν πραγματικά άλλη μία πονεμένη υπόθεση, εάν ο χρήστης δεν είχε προχωρήσει σε επέμβαση jailbreak. 
Από τον Σεπτέμβριο - τότε θα διατεθεί επίσημα το νέο λειτουργικό - όλα αυτά θα είναι μία κακή ανάμνηση. Και δεν φθάνει αυτό αλλά η νέα δυνατότητα screen-recording έχει μία θέση στο ανανεωμένο Κέντρο Ελέγχου, είναι εξαιρετικά εύκολη στην πρόσβαση και τη χρήση. Ας δούμε πως λειτουργεί: - Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. - Αγγίξτε το Κέντρο Ελέγχου. - Στην ενότητα Προσαρμογή Χειριστηρίων, αναζητήστε την επιλογή “Screen Recording”. - Aγγίξτε το πράσινο σύμβολο “+” δίπλα από την επιλογή Screen Recording για να προσθέσετε τη δυνατότητα καταγραφής οθόνης στο αναδυόμενο Κέντρο Ελέγχου. 
 Από τη στιγμή που θα εγκαταστήσετε τη λειτουργία, μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς το επάνω μέρος της οθόνης για να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου και στη συνέχεια το εικονίδιο Εγγραφής. Μόλις τελειώσετε τα βήματα που θέλατε να καταγράψετε, αγγίξτε τη μπλε γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια “Διακοπή”. Όλες οι καταγραφές σας θα τοποθετηθούν στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών, ώστε εύκολα να είστε σε θέση να διαμοιράσετε τα video τόσο μέσων των κοινωνικών δικτύων όσο και μέσω μηνυμάτων της εφαρμογής iMessage ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment