Leagoo S9: Ένας κλώνος του iPhone X με Android

H Apple έχει δει πολλές φορές τα σχέδια των smartphones της ανά τα χρόνια να… υλοποιούνται από άλλους κατασκευαστές. Εκείνοι “δανείστηκαν”, κατά μια έννοια, το design του εκάστοτε iPhone, λανσάροντας την δικιά τους πρόταση η οποία συνήθως ήταν αρκετά πιο οικονομική. Το παραπάνω φαινόμενο βέβαια δεν παρατηρείται μόνο με τον σχεδιασμό των iPhones, αλλά και άλλων high-end smartphones, όπως είναι η σειρά Galaxy S της Samsung. Για παράδειγμα, φέτος γίναμε μάρτυρες αρκετών κινητών που παρουσιάστηκαν από εταιρείες χαμηλότερου budget και θύμιζαν πολύ την bezel-less προσέγγιση της Sammie με τα Galaxy S8/S8+. Φυσικά, το πολυαναμενόμενο επετειακό κινητό της Apple, iPhone X, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αντικείμενο… έμπνευσης για μικρούς κατασκευαστές.
Συγκεκριμένα, η Leagoo, μια Κινέζικη εταιρεία που κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα στην βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το S9, ένα smartphone του οποίου η ονομασία παραπέμπει στις Samsung ναυαρχίδες, αλλά ο σχεδιασμός είναι πανομοιότυπος του iPhone X. Να σημειωθεί πως ο τωρινός εκπρόσωπος της σειράς “S” (της Leagoo, όχι της Samsung, μην μπερδεύεστε), το S8, έχει “δανειστεί” πιστά το design του Samsung Galaxy S8. Αναφορικά με το επερχόμενο S9, που είναι σχεδιασμένο για να μην ξεχωρίζει από το iPhone X (με εξαίρεση τον διακριτικό αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος και ένα μικρό πλαίσιο κάτω της οθόνης), εκείνο θα είναι προφανώς μια Android συσκευή. Θα ενσωματώνει οθόνη AMOLED 5.85 ιντσών με aspect ratio 18:9 (η ανάλυση δεν έχει γνωστοποιηθεί), επεξεργαστή τον MediaTek Helio P40, 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Τέλος, η διπλή κάθετη κάμερα θα λειτουργεί με δύο φακούς των 16 Megapixel.
Τα χαρακτηριστικά δεν απογοητεύουν, ειδικά αν συλλογιστεί κανείς πως η τιμή της συσκευής θα κυμανθεί στα 300 δολάρια. Το Leagoo S9 είναι μια ευχάριστη έκπληξη, αφού αποτελεί τον πιο πιστό κλώνο του iPhone X (μέχρι σήμερα), ο οποίος ταυτόχρονα εξοπλίζει ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και φυσικά ένα “notch” στο πάνω μέρος της οθόνης για… να τους μπερδεύετε όλους. Άλλωστε, μερικές εκ των δυνατοτήτων του S9 δεν θα τις βρείτε στην επετειακή iPhone έκδοση, όπως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όπως και να έχει, η κυκλοφορία του S9 μάλλον θα περιοριστεί στην αγορά της Κίνας. Όσοι ήλπιζαν στην απόκτηση ενός κλώνου του iPhone X, θα πρέπει να περιμένουν για μια άλλη πρόταση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment